Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Πύκνωσαν τα μπλόκα

Ψυχωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης που ξεκίνησαν εδώ και μέρες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στήνοντας τα δικά τους μπλόκα, στην πολιτική ξεκληρίσματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Από τις πρώτες μέρες του μεγάλου αγροτικού ξεσηκωμού στη Θεσσαλία, τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία, δείχνοντας πως άλλη μια γωνιά της Ελλάδας, δεν το βάζει κάτω και αντιστέκεται. Ολη τη βδομάδα που πέρασε οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρέμεναν στα μπλόκα που έστησαν στις Καρυές των Ιωαννίνων στη γέφυρα Καλογύρου στα όρια της Αρτας και της Πρέβεζας, στο πορθμείο του Ακτιου, στη γέφυρα του Εύηνου και στην Κυψέλη στην Αιτωλοακαρνανία. Ολα αυτά τα μπλόκα πύκνωσαν τις τελευταίες μέρες, αφού η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις, διάλεξε το δρόμο της ρήξης. Το ηθικό των αγωνιζομένων αγροτών τόνωσε η αμέριστη συμπαράσταση των τοπικών μαζικών φορέων της περιοχής, που έσπευσαν με κάθε τρόπο να σταθούν στο πλευρό τους.

Θέλουμε να ζήσουμε στη γη μας και δε θα αφήσουμε να μας ξεπαστρέψουν, είναι το "αίτημα" που σκιάζει όλα τα άλλα ζητήματα που θέτουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Περιοχές ορεινές στην πλειοψηφία τους και με κλήρους μικρούς. Η κτηνοτροφία, χάνεται, αφού οι τιμές στο γάλα έπεσαν δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια. Μαύρο είναι το μέλλον και για τα εσπεριδοειδή σε Αρτα και Πρέβεζα λόγω των καταστροφικών μέτρων για τα οπωροκηπευτικά και της συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ. Τα καπνά και λάδι στην Αιτωλοακαρνανία, ετοιμάζονται να δεχτούν νέα πλήγματα από τις Βρυξέλλες, ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί και στο νομό αυτό βρίσκονται σε αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ