Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρήματα μόνο για την πλουτοκρατία

Εκτός από τις συκοφαντίες και τα "τρομοκρατικά" πρωθυπουργικά διαγγέλματα, ολόκληρος ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τους αγρότες, μιλώντας για κόστος ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών για να δικαιολογήσει την άρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα συνειδητό ψέμα που προβάλλει η κυβέρνηση, αντί να απαντήσει στην ουσία των προβλημάτων της αγροτιάς, με στόχο να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφική αγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει. Να κρύψει τις ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που οδήγησε η πολιτική της και προκάλεσε τον αγροτικό ξεσηκωμό. Οτι με τους δραστικούς περιορισμούς στην αγροτική παραγωγή δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, πλέον, τις βασικότερες καλλιέργειες, γιατί, εκτός των άλλων, λόγω χαμηλών τιμών δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες. Οτι αυτή η καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι που, τελικά, δημιούργησε τα τεράστια ανεξόφλητα χρέη, μαζί με τα υπέρογκα επιτόκια και τους τόκους υπερημερίας της ΑΤΕ.

Αλλά και το κόστος παραγωγής έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, γιατί οι εμποροβιομήχανοι αλωνίζουν ασύδοτοι και διαμορφώνουν σε όποιο ύψος θέλουν τις τιμές στα αγροτικά εφόδια. Και είναι η κυβέρνηση που, χρόνια και χρόνια, μειώνει τις επενδύσεις για έργα στη γεωργία, με αποτέλεσμα να μην παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα. Ομως, την ίδια ώρα που αρνείται μείωση στην τιμή των καυσίμων και στο ηλεκτρικό για αγροτική χρήση, χαρίζει δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές, στους Λάτσηδες, στην ΠΕΣΙΝΕ και σ' άλλες βιομηχανίες. Πολλά περισσότερα, βεβαίως, είναι τα δισεκατομμύρια που χαρίζει από τον προϋπολογισμό με τη μορφή των επιδοτήσεων και των φοροαπαλλαγών - πέρα απ' αυτά που κλέβουν.

Ολα αυτά διαψεύδουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Απλώς η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρή ταξική πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο χαρίζει απλόχερα τεράστια ποσά, ενώ για τους αγρότες δεν έχει! Αλλά, όσα χρήματα και αν χρειάζονταν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών, θα έπρεπε να βρεθούν και να δοθούν γιατί είναι σημαντικότερο να σωθεί η αγροτική μας παραγωγή και οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να μπορέσουν να ζήσουν στα χωριά τους και να συνεχίσουν την παραγωγική τους προσπάθεια, για να μην ερημώσει η Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαραζώνει η φτωχή αγροτιά (2008-11-02 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο οι αγροτικοί συνεταιρισμοί (1997-03-09 00:00:00.0)
Η συνταγή του ξεκληρίσματος (1996-12-05 00:00:00.0)
Ωρα να απαντήσουν οι αγρότες (1996-09-07 00:00:00.0)
Οι φταίχτες δημαγωγούν (1996-09-02 00:00:00.0)
"Χειροπιαστή" ζημιά στο βαμβάκι (1996-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ