Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Πράσινοι" νομάρχες πεμπτοφαλαγγίτες

Ακόμα και σε προβοκατόρικες ενέργειες καταφεύγουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς αντιμετωπίζουν την απόλυτη άρνηση των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος να εγκαταλείψουν τα μπλόκα του αγώνα. Ετσι, ο νομάρχης Καρδίτσας, όπως γράφηκε στον τοπικό Τύπο, στη διάρκεια συνεδρίασης του ΝΣ δήλωσε μεταξύ άλλων:"στελέχη του ΚΚΕ διαπραγματεύονται με τον κ. Τσουκάτο το ποσό της στρεμματικής αποζημίωσης των αγροτών..."! Στους προβοκατόρικους ισχυρισμούς του νομάρχη δίνει αποστομωτική απάντηση η ΝΕ Καρδίτσας με σχετική ανακοίνωση στην οποία ανάμεσα στα άλλα τονίζονται:

"Φαίνεται ότι αφού η παρουσία του κ. Τσουκάτου στην Καρδίτσα δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το σπάσιμο των κινητοποιήσεων των αγροτών, ο κ. Νομάρχης με πεμπτοφαλαγγίτικες μεθόδους θέλει να συνεχίσει αυτόν τον άχαρο ρόλο. Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παπακυρίτσης ότι το ΚΚΕ στήριξε, και στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα των αγροτών. Ξέρει όμως να σέβεται την αυτονομία και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά και ειδικότερα των αγροτών και δεν πρόκειται ποτέ να τους υποκαταστήσει. Αλλοι είναι αυτοί που οργανώνουν κομματικές συσκέψεις με στόχο να κάμψουν το ηθικό και στο τέλος να διαλύσουν - χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια - το μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών.

Τώρα, ο κ. Παπακυρίτσης ξέχασε ότι είναι νομάρχης αγροτικού νομού που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε και αποφάσισε να επιλέξει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στο νομό μας. Αλλά... ο λαός της περιοχής μας με την πλούσια αγωνιστική εμπειρία του έχει αποδείξει πως μπορεί να ξεχωρίζει τους υποστηρικτές του από τους υπονομευτές των αγώνων του και αργά ή γρήγορα βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του", καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο έτερος νομάρχης, της Αχαϊας, ο Στάθης Αθανασόπουλος - Σερέτης, επιχείρησε προχτές να περάσει από το ΝΣ ψήφισμα καταδικαστικό για τους αγρότες. Αφού χαρακτήρισε τσιφλικάδες τους αγρότες της Θεσσαλίας προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα μπροστά στην αντίδραση της ΝΑΣ, να περάσει ανακοίνωση καταδικαστική, με την οποία καλούνταν οι αγρότες της Αιγιάλειας να εγκαταλείψουν τα μπλόκα! Μάλιστα, στην αρχή συμφώνησαν και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ΣΥΝ και ΔΗΚΙ και μετά αποχώρησαν για να μην πάρουν θέση και εκτεθούν ανοιχτά!

Τελικά, με την παρέμβαση και την επιμονή της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", βγάλανε ένα κείμενο συμπαράστασης καλώντας, απλώς, σε διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ