Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

Ενώ η αγροτιά της Ελλάδας παραμένει ακλόνητη στα πάνω από 100 μπλόκα του αγώνα, απαντώντας ενωτικά και δυναμικά στην προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και εκπρόσωποι μαζικών αγροτικών φορέων απ' όλη τη χώρα, συνεδρίασαν χτες στη Λάρισα, για το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των εξεγερμένων αγροτών εξέφρασαν την αποφασιστικότητα του αγροτικού κινήματος να συνεχίσει την πάλη του μέχρι τη δικαίωση. Μετέφεραν την απόφαση των μπλόκων ότι μόνο νικητές θα φύγουν οι αγρότες από κει. Εστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αγροτιά δε θα συμβιβαστεί στη μιζέρια και δε θα δεχτεί το ξεκλήρισμά της, όπως επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και χτες στα μπλόκα της Θεσσαλίας κι ολόκληρης της Ελλάδας οι αγρότες συνέχιζαν να δίνουν τη μάχη. Μαζί τους χιλιάδες εργάτες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι που καταφτάνουν για να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

Μεθαύριο Τρίτη θα γίνει παγκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, που οργανώνουν οι μαζικοί φορείς του νομού. Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου και στην οποία καλεί όλους τους φορείς. Αύριο Δευτέρα ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Λάρισας, ενώ για την Τρίτη προγραμματίζεται και στα Τρίκαλα

Η αντιτρακτέρ επιχείρηση της κυβέρνησης δεν "τραβάει" και ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ "σπάει τα μούτρα του" στις αντιστάσεις των μελών και οπαδών αγροτών του κυβερνώντος κόμματος που μετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επιμένοντας στον εποικοδομητικό διάλογο ζήτησε για μια ακόμα φορά προχτές βράδυ άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να συζητηθούν και να δοθούν λύσεις στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα. Ομως η κυβέρνηση συνεχίζει την άρνηση, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ