Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
Διαχρονικό σύμβολο επανάστασης

Εκδήλωση για τα 29 χρόνια από το θάνατο του διεθνιστή επαναστάτη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

"Το παράδειγμα, η επαναστατική σκέψη και η δράση του Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα τόσο στο λαό της Κούβας όσο και σε όλο τον κόσμο".Αυτά τόνισε η πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα Αννα Μαρία Γκονζάλες,κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προς τιμήν του διεθνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, που δολοφονήθηκε πριν από 29 χρόνια. Την εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας Πειραιά σε συνεργασία με τα συνδικάτα της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας και ο Σήφης Κωτσαντής,γραμματέας της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Η πρέσβειρα της Κούβας, στο σύντομο χαιρετισμό της, σημείωσε ότι ένας λόγος που μπόρεσε ο κουβανικός λαός να αντισταθεί και να παλέψει ήταν η επαναστατική σκέψη του Τσε, που έλεγε για τη δημιουργία ενός νέου ανθρώπου που θα εδραιώσει τη σοσιαλιστική κοινωνία. "Ο Τσε και το όραμά του ανήκει όχι μόνο στον κουβανικό λαό, αλλά σε όλους", κατέληξε η Α. Μ. Γκονζάλες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας Πειραιά Θαν. Σταματόπουλος,ο οποίος έκανε λόγο για τη ζωή και τη δράση του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα. "Ο Τσε υπήρξε το φωτεινό παράδειγμα του γνήσιου επαναστάτη. Η φωνή του έφτασε σε εκατομμύρια αυτιά σε όλο τον κόσμο. Η επαναστατική του φυσιογνωμία, η ακτινοβολία του προς τους ανθρώπους, η πίστη στην επανάσταση και τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματά του, τον καθιέρωσαν ως εκφραστή της επανάστασης", σημείωσε ο Θ. Σταματόπουλος.

Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι 29 χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Τσε αποτελεί το σύμβολο της επανάστασης και καταλήγοντας σημείωσε: "Ο θάνατος του αποτελεί στοιχείο αφύπνισης για όλους τους λαούς. Είναι παρών σε όλους τους αγώνες των λαών για ένα καλύτερο αύριο. Το παρόν είναι δικό μας, το μέλλον είναι υπόθεση όλων". Μετά την ομιλία ακολούθησε προβολή ταινίας με στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του διεθνιστή επαναστάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ