Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΥΟΣΜΟΥ
Στις ελληνικές καλένδες τα προβλήματα

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή ερώτηση του ΚΚΕ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η λύση των προβλημάτων των Τσιγγάνων Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης. Ο υφυπουργός κατέφυγε στον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα των Τσιγγάνων υπάρχει εδώ και 600 χρόνια και αφού σ' όλα αυτά τα χρόνια δε λύθηκε, είναι δύσκολο να λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση. Υποστήριξε όμως ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει επιδείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους Τσιγγάνους και προς απόδειξη αυτού είπε ότι "έχουν υποδειχτεί τρεις χώροι για τη μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων" κι ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Το ψέμα όμως γύρω από το δήθεν κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των Τσιγγάνων έχει κοντά ποδάρια. Κι αυτό γιατί όσα είπε χτες ο Θ. Κοτσώνης είχαν δοθεί ως απάντηση από την κυβέρνηση σε παρόμοια ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ πριν από δύο, σχεδόν, χρόνια. Τέλος ο υφυπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου και υποσχέθηκε ότι "μέσα στα επόμενα όλοι θα δουν ορατά αποτελέσματα γύρω από το θέμα αυτό".

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του Κόμματος Στ. Παναγιώτου επισήμανε την κοροϊδία από μέρους της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι και του χρόνου τα ίδια θα δίνονται ως απαντήσεις. "Παίρνουμε - είπε - μια γενική και αόριστη απάντηση. Πριν από δύο περίπου χρόνια τα ίδια μας είπατε. Το ζήτημα δεν προχωράει και με την κωλυσιεργία που υπάρχει, λύση δε φαίνεται ότι θα δοθεί". Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής θύμισε τις κινητοποιήσεις των Τσιγγάνων για τη λύση των προβλημάτων τους και τόνισε ότι είναι ντροπή, ενώ ετοιμάζονται φιέστες για τη Θεσσαλονίκη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα, να υπάρχει αυτή κατάσταση που πέραν των άλλων δημιουργεί προβλήματα για την υγεία όχι μόνο των Τσιγγάνων, αλλά και των υπολοίπων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ