Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Οποιος βιάζεται... σκοντάφτει

Για μια ακόμη φορά η διεύθυνση τής - κατά τα άλλα "αδέσμευτης" - εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους φοροφυγάδες, τους λαθρέμπορους και τους φοροκλέφτες. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα των 481 επιχειρήσεων και ιδιωτών, που έχουν εντοπιστεί να επιδίδονται στο "σπορ" της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της λαθρεμπορίας, η εφημερίδα υποστηρίζει στο χτεσινό κύριο άρθρο της -παρά τα όσα σωστά σημειώνει το αντιστοιχο ρεπορτάζ, περι κινήσεων αποπροσανατολισμού- πως αυτή η κίνηση "παρέχει τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να χτυπήσει αμείλικτα το όργιο των φορολογικών παρανομιών, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους"!

Και αφού μπλέκει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων πλατιών λαϊκών στρωμάτων που θίγονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησης (γιατί άραγε;) ότι είναι δήθεν αποφασισμένη να υποχρεώσει τους "έχοντες και κατέχοντες" να πληρώσουν.

Φαίνεται πως η διεύθυνση της "Ελευθεροτυπίας", δε θέλει να διδαχτεί από τη λαϊκή παροιμία, που λέει πως "όποιος βιάζεται... σκοντάφτει". Εστω και αν η ίδια εφημερίδα, σκόνταψε και πριν δύο περίπου μήνες, όταν προανάγγελνε ότι το 1997 θα έχουμε αυξήσεις μισθών και συντάξεων "7% + 3%", μέχρι που δημοσιοποιήθηκε το νέο μισθολόγιο και έδινε αυξήσεις 0% + 0%.

Και μια άλλη παροιμία λέει πως το... "το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ