Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Η αλήθεια δεν κρύβεται

Τρία, ταυτόχρονα, προχτεσινά γεγονότα αποτέλεσαν μια ιδιαίτερα εύγλωττη συγκυρία και γι' αυτό τη σημειώνουμε.

Γεγονός πρώτο: Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τους ακόμη επαχθέστερους φόρους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ανενόχλητα συνεχίζουν να μένουν και ενισχύονται παραπέρα τα "προνόμια" του μεγάλου κεφαλαίου.

Γεγονός δεύτερο: Η εταιρία ICAP δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνάς της, σύμφωνα με την οποία: τα επίσημα και καθαρά κέρδη, για το 1995, στη μεν βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 38%, στο δε εμπόριο κατά 39,5%, ενώ χειροτέρευσαν οι συνθήκες ζωής της συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, μέσα στο 1996. Με άλλα λόγια, οι λίγοι πλουτίζουν σκανδαλωδώς, ενώ οι πολλοί φτωχαίνουν ακόμη περισσότερο.

Γεγονός τρίτο: Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για το φορολογικό. Μια πρόταση, που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Μια πρόταση, όμως, που πατά στέρεα στην πραγματικότητα, όπως αυτή αναδείχνεται ακόμη και από τα στοιχεία της ICAP. Και, βέβαια, η κυβέρνηση - δίκην σουπιάς - έδωσε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα και κάποιες "λίστες" εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού. Η αλήθεια, όμως, παραμένει και όλο και λιγότερο μπορούν να την κρύβουν ή να τη διαστρέφουν. Τα μπλόκα της οργής αποτελούν μια επίκαιρη και ιδιαίτερα πολυσήμαντη απόδειξη γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ