Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Χοσέ Μαρία Αθνάρ

Δύσκολα τα έχει βρει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, από τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η δεξιά κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος. Μεγάλες μαζικές και πυκνές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις κυριότερες πόλεις της Ισπανίας την περασμένη Τετάρτη από τους υπαλλήλους στη δημόσια διοίκηση, οι οποίοι είχαν αποφασίσει γενική απεργία. Η συγκεκριμένη απεργία είναι η συνέχεια των αγώνων που είχαν ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στα ανθρακωρυχεία και επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές.

Ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ και η κυβέρνησή του, πιστοί στις επιταγές - συνταγές της ΕΕ, προχωρούν σε μια οικονομική πολιτική που πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Ο προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει σοβαρές περικοπές στα δημόσια έξοδα, περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και κλείσιμο των αντίστοιχων ελλειμματικών.

Πάντως είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο έχουν το δίκιο με το μέρος τους, αλλά και τη δύναμη να το επιβάλουν. Τώρα πια μένει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι πως τα αιτήματα δεν έχουν σχέση μόνο με μια μεγαλύτερη ή μικρότερη αύξηση των μισθών, αλλά με μια, συνολικότερα, διαφορετική οικονομική πολιτική.

Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ