Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι εκλογές των "υπολοίπων"

Εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεμπουπλικάνους οι Ρ. Περό και Λ. Φάραχαν κινούνται "με τον τρόπο τους" στην προεκλογική περίοδο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. -

Δεν είναι μόνον οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί, που προκαλούν το σχετικό ενδιαφέρον της αμερικανικής κοινής γνώμης, μπροστά στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη. Αυτοί μπορεί, μεν, να αρχίζουν την ανεπίσημη προεκλογική τους κούρσα ακονίζοντας τα "ξίφη" τους, με αφορμή τη σύνθεση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Τεξανός εκατομμυριούχος Ρος Περό (που είχε ταράξει τα νερά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προεδρικών εκλογών (1992)) και ο μαύρος ιερέας, Λούις Φάραχαν, (ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο είχε την ιδέα για την πραγματοποίηση της πολύκροτης πορείας των 1.000.000 μαύρων Αμερικανών), εξακολουθούν να δίνουν μάχη στην προεκλογική αρένα με το δικό τους τρόπο..."Στόχος μου δεν είναι να μιλάμε για την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη" είπε χτες ο Ρος Περό, αναγγέλλοντας ότι αυτή τη φορά θα εστιάσει τις προσπάθειές του στη δημιουργία του νέου κόμματός του. Ο Περό υποστήριξε, μάλιστα, ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει "ένα κόμμα που θα ανήκει στον αμερικανικό λαό και όχι... σε ειδικά συμφέροντα"! Βέβαια, η δήλωσή του για τη μη υποψηφιότητά του στις εκλογές δεν είναι απαραίτητα και "δέσμευση", αφού ο Τεξανός εκατομμυριούχος είναι γνωστός για το πόσο συχνά αλλάζει πορεία στο πεδίο της πολιτικής. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του '92, ο Περό είχε βγει από την κούρσα λίγους μήνες πριν το άνοιγμα των καλπών. Αναθεώρησε τη στάση του λίγο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών καταφέροντας να αποσπάσει - σύμφωνα με μερικούς πολιτικούς παρατηρητές - ένα σημαντικό ποσοστό δύναμης από το "Ρεπουμπλικανικό" κόμμα... Το πολιτικό σχήμα του Ρος Περό θα φέρει την ονομασία "Κόμμα Μεταρρύθμισης".

Το ίδιο 24ωρο, δεκάδες Αμερικανοί Εβραίοι και Καθολικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Λιβύης στα Ηνωμένα Εθνη, απαιτώντας να μην χρηματοδοτήσει ο Λίβυος ηγέτης την προεκλογική εκστρατεία του μαύρου ιερωμένου Λούις Φάραχαν, που είναι επικεφαλής της μουσουλμανικής οργάνωσης "Εθνος του Ισλάμ". Αφορμή γι' αυτή τη συγκέντρωση είχε αποτελέσει η συμφωνία ανάμεσα σε Καντάφι και Φάραχαν, ώστε να δοθεί από κοινού μάχη κατά και εντός... της Ουάσιγκτον, με στόχο την ενίσχυση της θέσης των μειονοτήτων στις ΗΠΑ. Οπως είναι γνωστό, ο Καντάφι την περασμένη βδομάδα είχε αναγγείλει ότι θα χρηματοδοτήσει προεκλογικά (γι' αυτόν ακριβώς) το σκοπό το "Εθνος του Ισλάμ" με 1 δισ. δολάρια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ