Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
"Καταδικάστε εθνικιστές και ραγιάδες"

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να σπάσουν το τείχος σιωπής και απόκρυψης που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ στις θέσεις του ΚΚΕ, απευθύνει το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνει ότι η πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο σηματοδοτεί νέους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Τα γεγονότα, όπως εξελίχθηκαν με αφορμή τη βραχονησίδα Ιμια, αποκάλυψαν το πόσο μεγάλο ψέμα είναι πως το ΝΑΤΟ, η ΔΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ενωση κτλ. προστατεύουν την Ελλάδα και την ειρήνη.

Το πόσο επικίνδυνη είναι η "νέα τάξη πραγμάτων" των ιμπεριαλιστών (Αμερικανών και Ευρωπαίων), που με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους και με τον πόλεμο προσπαθούν να επιβάλουν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της κυριαρχίας τους.

Τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πολιτική υποτέλειας και υποταγής στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και την ΕΕ.

Νέοι, νέες,

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, οι απειλές και προκλήσεις δεν προέρχονται από τη νεολαία και τον τουρκικό λαό, που όπως και εμείς δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο, αλλά από τον ιμπεριαλισμό. Τα αμέτρητα δεινά που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας από τον πόλεμο που τους επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές, δείχνουν καθαρά το ποιος και γιατί έχει συμφέρον από την κρίση και την ένταση στο Αιγαίο. Οι αντιδραστικές σοβινιστικές δυνάμεις, όπως παντού, έτσι και της Τουρκίας υποκινούνται, υποστηρίζονται και ενισχύονται από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να προωθήσουν τα δικά τους άνομα και επικίνδυνα για τους λαούς μας συμφέροντα. Ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν το Αιγαίο σε νέα Βοσνία, με άμεσα θύματα πια τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Νέοι, νέες,

Καταδικάστε αποφασιστικά τις εθνικιστικές κραυγές και τις φωνές της υποτέλειας και του ραγιαδισμού στους Αμερικανούς και την ΕΟΚ. Στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο δεν ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός, αυτό που ταπεινώθηκε ήταν η πολιτική της εξάρτησης, της υποτέλειας και ο ραγιαδισμός στους ιμπεριαλιστές.

Ο εχθρός της ειρήνης και της πατρίδας μας είναι η νέα τάξη του πολέμου στα Βαλκάνια, είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στο Αιγαίο και στην περιοχή μας. Η ειρήνη, η ασφάλεια της Ελλάδας απαιτεί σήμερα από όλους μας αποφασιστική στράτευση στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό. Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης να σπάσουν το τείχος σιωπής και απόκρυψης που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ στις θέσεις του ΚΚΕ. Να μπουν μπροστά, να εμπνεύσουν, να οργανώσουν και να δυναμώσουν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της ελληνικής νεολαίας. Να δράσουν με αποφασιστικότητα και να πρωτοστατήσουν για να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους ίδιους τους νεολαιίστικους φορείς απαιτώντας:

  • Την άμεση επιστροφή του ελληνικού στρατιωτικού σώματος από τη Βοσνία.
  • Το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας και μη συμμετοχή στις πολυεθνικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
  • Αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ