Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Η υποτέλεια δεν είναι μονόδρομος

Συνέντευξη Τύπου, στη Λέσβο, του κομμουνιστή βουλευτή για την ελληνοτουρκική κρίση

To θέμα της πρόσφατης ελληνοτουρκικής κρίσης και των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ήταν αυτό που κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το Σάββατο στα ΜΜΕ της Μυτιλήνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,που εκλέγεται άλλωστε στο νησί. Το ενδιαφέρον των κατοίκων της Λέσβου στα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

"Το τελευταίο επεισόδιο με τις βραχονησίδες Ιμια απέδειξε άλλη μια φορά ότι τα αδιέξοδα που δημιουργεί η υποταγή της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής στους σχεδιασμούς των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών γενικότερα ιμπεριαλιστών, οι οποίοι στηρίζουν με προκλητικό τρόπο τους στρατοκράτες της Αγκυρας", επισήμανε στη συνέντευξη ο Στρατής Κόρακας,σημειώνοντας ότι "με τον τρόπο που εκτονώθηκε η κρίση, που ξέσπασε κατ' εφαρμογή ενός καλοστημένου σχεδίου από τις ΗΠΑ και τους υπηρέτες τους στις δύο χώρες, όχι μόνο δεν έκλεισε το θέμα, αλλά άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την επανάληψή του σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση".

"Είναι καιρός", είπε ο κομμουνιστής βουλευτής "ο κάθε Ελληνας πατριώτης να βγάλει τα συμπεράσματά του όχι μόνο για το ρόλο των δήθεν συμμάχων μας, στο όνομα των οποίων η χώρα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες, αλλά και για το ρόλο όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που επιμένουν ότι... ο λύκος μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα, θεωρούν μονόδρομο το δρόμο του ραγιαδισμού που μέχρι σήμερα μόνο συμφορές συσσώρευσε στον τόπο".

Καταλήγοντας, ο Στρατής Κόρακας σημείωσε πως "το ΚΚΕ πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μέτρα απεμπλοκής της από τις λυκοσυμμαχίες και, στηριγμένη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας, να προχωρήσει σε μια επιθετική πολιτική ειρήνης και καλής θελήσεως προς όλους τους γείτονες μας, ενισχύοντας τις σχέσεις ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης με όλους τους γειτονικούς λαούς. Αυτό διδάσκει όχι μόνο η ιστορία του ελληνικού λαού, αλλά όλων των λαών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της χώρας και τους λαού μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα από αιρετούς της Λέσβου (2012-06-15 00:00:00.0)
Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στη Βαγδάτη (2003-02-04 00:00:00.0)
Αμέριστη συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης (2002-04-25 00:00:00.0)
Σλ. Μιλόσεβιτς: «Δε θα άλλαζα τη φυλακή με τη θέση των υπερασπιστών ξένων συμφερόντων» (2001-06-29 00:00:00.0)
"Οι λαοί μας απαιτούν ειρήνη" (1997-10-21 00:00:00.0)
Οι λαοί διαλέγουν το δρόμο της αντίστασης (1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ