Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (1): Στη σημαντική συμβολή του κλάδου των ξεναγών στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Στεφανίδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών 5ήμερου σεμιναρίου, με θέμα τη Βυζαντινή Ελλάδα. Το σεμινάριο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ομιλίες καθηγητών, ιστορικών τέχνης, αρχαιολόγων κτλ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2): Με τη σοφή φράση "πιο σημαντικό από το να έρχεσαι, είναι να ξέρεις πότε και πώς να φεύγεις", ο Α. Κοσώνας αποχαιρέτησε τη θέση του γγ του ΕΟΤ, παραχωρώντας τη στον B. Κουρτέση. Ο απερχόμενος ευχήθηκε η νέα κυβέρνηση να δείξει το αναμενόμενο ενδιαφέρον για τον Τουρισμό και ευχήθηκε "κάθε επιτυχία στον ΕΟΤ και τα άξια στελέχη του".

ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ: Ποσά ύψους 70 δισ. δρχ. απέσπασε η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη δημοπρασία αποδοχής καταθέσεων ενός μήνα της Παρασκευής που μας πέρασε. Τα επιτόκια των προσφορών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κυμάνθηκαν από 13,58% μέχρι 13,73%. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο ήταν 13,72%. ΑΣΠΙΣ: Νέος πρόεδρος στην ανερχόμενη εταιρία "Ασπίς Χρηματιστηριακή" ανέλαβε ο Π. Αθανασιάδης, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από διευθυντική θέση της ΕΤΒΑ. Αμεσος στόχος του νέου τεχνοκράτη προέδρου είναι να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά 1 δισ. δρχ., ώστε να μπορεί να συμμετέχει στην αναδοχή νέων εκδόσεων του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθήνας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Με θέμα "το μέλλον του καπνού στην Ελλάδα" έληξε την περασμένη Παρασκευή το συνέδριο που οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, με τη χορηγία της "Phillip Morris Hellas ΑΕΒΕ". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 500 και πλέον καπνοπαραγωγοί και εκπρόσωποι του καπνεμπορίου, της καπνοβιομηχανίας, των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών κτλ. Με δεδομένη τη σημαντική θέση που έχει η παραγωγή καπνού στην ελληνική οικονομία, εκφράστηκαν από ομιλητές και συνέδρους ανησυχίες για την υπέρμετρη φορολογία του είδους και την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Ημερίδα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στις 31 Γενάρη 1996 στην Αμφισσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η άρτια και σαφής παρουσίαση εισηγήσεων από επίλεκτα στελέχη των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, ο γόνιμος διάλογος που ακολούθησε κάθε παρουσίαση και ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της δεύτερης αυτής διεπιχειρησιακής διοργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ