Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Στα "σκαριά" η νέα κυβέρνηση

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Πολωνίας, Βλοντζίμιεζ Τσιμοσιέβιτς, που έχει αναλάβει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησής του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν σε μερικές μέρες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόνο για ένα υπουργείο δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος πολιτικός, όμως, αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Τσιμοσιέβιτς είχε συνάντηση με τους αρχηγούς του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι ενέκριναν την πρόταση των υποψηφίων του Πολωνού πρωθυπουργού.

"Σχεδόν ολοκληρωμένη" είναι η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου του Τσιμοσιέβιτς και θα είναι έτοιμη σύντομα, ώστε να ορκιστεί μπροστά στον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι.

Μετά την ορκωμοσία, χρειάζεται και η ψήφος εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο της χώρας, ενέργεια που πρέπει να γίνει μέσα σε δύο βδομάδες.Η μοναδική σημαντική αλλαγή στην κυβέρνηση αναμένεται να είναι η απομάκρυνση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιέρζι Γιασκιέρνια, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του, ώστε να προστατέψει τους συναδέλφους του που ανήκουν στο ίδιο κόμμα με αυτόν.

Στο μεταξύ, η "Αλληλεγγύη" κάλεσε τους ανθρακωρύχους σε απεργία τη Δευτέρα, στη νότια Πολωνία, με κύριο αίτημα τις αυξήσεις των μισθών τους. Ετσι, η πρωινή βάρδια των εργατών σε 8 ανθρακωρυχεία της περιοχής δεν εργάστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κάποιες διαδηλώσεις σε άλλα ανθρακωρυχεία της περιοχής Σιλεσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της "Αλληλεγγύης" της περιοχής Κάτοβις, Ανταμς Γιάβορ. Ομως, και χτες συνεχίστηκε η απεργία των ανθρακωρύχων, αυτή τη φορά όμως με τη βραδινή βάρδια, ενώ εκφράζονται απόψεις ότι μπορεί να γενικευτεί και σε άλλα ανθρακωρυχεία η απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ