Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέσα στο Μάρτη οι οριστικές δηλώσεις παρακράτησης φόρου

Οδηγίες, για τη συμπλήρωση και υποβολή της οριστικής δήλωσης απόδοσης του παρακρατηθέντος φόρου από αποδοχές και συντάξεις που χορηγήθηκαν το έτος 1995, δίνονται προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) της χώρας, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις που μέσα στο 1995 κατέβαλαν αμοιβές προσωπικού ή χορήγησαν συντάξεις, είναι υποχρεωμένες, μέσα στο μήνα Μάρτη, να υποβάλουν οριστική δήλωση, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου, το ποσό των αμοιβών, το φόρο που παρακρατήθηκε κτλ.

Στην περίπτωση που μέσα στο 1995 έχουν καταβληθεί αναδρομικά αποδοχές ή συντάξεις, τότε τα ποσά αυτά θα αναγραφούν σε ξεχωριστή σειρά της οριστικής δήλωσης. Διευκρινίζεται επίσης στην περίπτωση καταβολής αναδρομικών ποσών αποδοχών ή συντάξεων, θα αναγραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε μειωμένο κατά 20%.

Για τις αμοιβές των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να υποβάλει οριστική δήλωση αποδόχων και συντάξεων μέσα στο μήνα Μάρτη, αλλά θα την υποβάλει τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, στην περιφέρεια της οποίας υπάγεται το λιμάνι νηολόγησης του πλοίου.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι η υποβολή της οριστικής δήλωσης παρακράτησης φόρου δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αν η επιχείρηση δεν έχει υποβάλει τις προσωρινές δηλώσεις ή αν δεν έχει αποδώσει με αυτές ολόκληρο το ποσό της οφειλής που προκύπτει από τις αντίστοιχες περιόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ