Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Σε αναμονή νέου "φιάσκου";

Σε νέο "φιάσκο" κινδυνεύει να εξελιχτεί και η προσπάθεια ξεπουλήματος της δεύτερης μεγάλης ναυπηγικής μονάδας της χώρας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης ρευστότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλαίσια του διαγωνισμού για την εκποίηση των Ναυπηγείων ο οποίος έληξε χτες, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, η οποία φέρεται να προέρχεται από αμερικάνικη εταιρία που εκπροσωπείται στην Ελλάδα απ' τον εφοπλιστή Γιάννη Καρρά, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για κάποια δεύτερη προσφορά που αναμενόταν με κούριερ μέχρι αργά (αν και είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής)...

Επίσημα ο φάκελος των προσφορών θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών - Εμπορικής, Εθνικής, Ιονικής, Αγροτικής και ΕΤΒΑ - θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Φοίβο Ιωαννίδη,προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα και νέας χρηματοδότησης με τη μορφή δανείου των Ναυπηγείων Ελευσίνας ύψους 2 δισ. δρχ.

Στο μεταξύ το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει την επιχείρηση η κυβερνητική πολιτική των "πάση θυσία" ιδιωτικοποιήσεων, έχει προκαλέσει την απογοήτευση των εργαζομένων, οι οποίοι φέρνουν στην πλάτη τους ήδη την πικρή εμπειρία του Περατικού. Απογοήτευση που οδήγησε τους εργαζόμενους να απέχουν σε μεγάλο ποσοστό απ' τη χτεσινή ΓΣ με θέμα τον απολογισμό δράσης του ΔΣ του σωματείου. Τελικά τον απολογισμό ψήφισε μόλις το 50% των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ