Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάντηση στο σωματείο ΑΓΕΤ

Με επιστολή του στην εφημερίδα μας το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ Αλιβερίου Εύβοιας αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμά μας με τίτλο "Τρία χρόνια στα νύχια της "Καλτσεστρούτσι"". Ειδικότερα, συμφωνεί - όπως αναφέρει - με το τμήμα του δημοσιεύματος που αφορά την "Καλτσεστρούτσι", όπως επίσης και ότι "είναι αλήθεια ότι τα σωματεία στο Μηλάκι είναι αποφασισμένα να αντιστέκονται στις μεταβολές που επιχειρούνται σε βάρος των εργαζομένων". Διαφωνεί και διαμαρτύρεται στη συνέχεια "στην επιχειρούμενη - όπως σημειώνει - διαστρέβλωση της αλήθειας που γίνεται από τον ανταποκριτή, όταν επιχειρεί να εμφανίσει το σωματείο ούτε λίγο ούτε πολύ ως εργοδοτικό, απεργοσπαστικό και ανεύθυνο για την πώληση της ΑΓΕΤ στους Ιταλούς. Το σωματείο μας - αναφέρεται - αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην πώληση...".

Βεβαίως, στο ρεπορτάζ πουθενά δεν αναγράφονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του σωματείου. Θα μας επιτρέψουν, ωστόσο, οι συγγραφείς της επιστολής να έχουμε την εκτίμηση ότι οι δύο παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, όχι μόνο στο Αλιβέρι, αλλά σε όλο τον όμιλο της ΑΓΕΤ, έχουν ευθύνες: α) η ΔΑΚΕ ως κυβερνητική παράταξη, τότε, αλλά και από θέση "αρχής", ήταν υπέρ της ιδιωτικοποίησης, β) η ΠΑΣΚΕ, παρότι είναι πλειοψηφία στα περισσότερα σωματεία και η θέση της ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης, εν τούτοις τα λόγια δε συνοδεύτηκαν από τέτοιες πράξεις, ώστε να αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα, που να μην επιτρέψει την ολοκλήρωση του εγκλήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ. Περαιτέρω ευθύνες έχει όμως η ΠΑΣΚΕ γιατί μετεκλογικά (με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πλέον) "ξέχασε" να θέσει το ζήτημα επαναφοράς στο δημόσιο. Μάλιστα, ούτε τώρα που θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση Εθνικής - "Καλτσεστρούτσι" για την ΑΓΕΤ, τα σωματεία θέτουν θέμα επαναφοράς. Αντίθετα, σε πρόσφατο υπόμνημά τους ζητάνε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαφορές που έχουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (και εδώ πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ), τα "περί βρώμικων τεχνασμάτων" και "σικέ απεργιών", αν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, είμαστε διατεθειμένοι να τις φιλοξενήσουμε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα κοινής δράσης ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια (2013-04-02 00:00:00.0)
Ανοιχτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (2012-02-11 00:00:00.0)
Απεργοί και άνεργοι στα μπλοκ του ΠΑΜΕ (2005-12-15 00:00:00.0)
Εκθετοι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές (2000-03-10 00:00:00.0)
Και νέα απεργία για την ΑΓΕΤ (1996-11-09 00:00:00.0)
Στα χέρια της "Καλτσεστρούτσι" το 52%, με τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" (1996-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ