Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" ΕΚΘ
Βάρος στην ανάδειξη των αιτημάτων

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαχητικά μέρος στην απεργία, στις 22 Φλεβάρη, με τα πραγματικά τους αιτήματα

Την πλήρη διαφωνία του στην απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης - στην έκτακτη Ολομέλεια της διοίκησης - σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία, στις 22 Φλεβάρη, με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Εργατική Ενότητα".

Στην ανακοίνωση τονίζεται: "Η αποδοχή από την πλειοψηφία του ΕΚΘ του διεκδικητικού πλαισίου της ΓΣΕΕ, δίνει συγχωροχάρτι στους χειρισμούς της πλειοψηφίας της διαπραγματευτικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Χειρισμοί, που μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τροφοδότησαν την αδιαλλαξία του ΣΕΒ, σηματοδοτώντας την κατάληξη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης στις επιλογές της κυβέρνησης και των βιομηχάνων".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η ανάγκη να "πρωτοστατήσουν οι εργαζόμενοι στην απεργία, προβάλλοντας τα πραγματικά τους αιτήματα, που έχουν να κάνουν με πραγματικές αυξήσεις, με την επαναφορά της ΑΤΑ, με την καθιέρωση του 35ωρου - 5ήμερου χωρίς μείωση των αποδοχών, την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.Να καταδικάσουν, με τη συμμετοχή τους, την εισοδηματική πολιτική και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να διεκδικήσουν αύξηση των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες, δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, μέτρα προστασίας των ανέργων κλπ. Να απαιτήσουν από το ΕΚΘ την οργάνωση αγώνων για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ