Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδικη απόλυση

Απολύθηκε εργαζόμενος γιατί αρνήθηκε να δουλέψει Σάββατο τσάμπα!

Εντονες αντιδράσεις στα συνδικαλιστικά όργανα των Ιωαννίνων προκάλεσε η άδικη απόλυση του χειριστή μηχανημάτων, Θ. Σταμούλη,από τη "Βιομηχανία αξιοποίησης δασικού πλούτου Ηπείρου ΑΕ".Η απόλυση του εργαζόμενου έγινε γιατί, σύμφωνα με τους εργοδότες, παρουσίαζε "δυστροπία" στην εργασία του, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι εξαιρετικός γνώστης του αντικειμένου της εργασίας του.

Οπως τονίζει ο Φ. Μπράγιας,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της διοίκησης του σωματείου χειριστών, "ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εργάζεται ένα Σάββατο χωρίς να το πληρώνεται, όταν του ζητήθηκε και να συμμορφωθεί με τις επιλογές της εργοδοσίας. Αξίζει να πούμε ότι η εργοδοσία του ζήτησε, προκειμένου να μην απολυθεί, να δείξει "καλή διαγωγή". Ο λόγος που παρουσιάζουν ότι εμφάνιζε εργασιακή... δυστροπία έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα των ίδιων, αλλά και των συναδέλφων του ότι είναι πολύ καλός επαγγελματίας".

Αμέσως μετά την απόλυση, το Σωματείο Χειριστών, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατάγγειλαν την απόλυση ως παράνομη και απαράδεκτη και προχωρήσανε σε διαπραγματεύσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, που ήταν ένας από τους πρώτους που στήριξαν την εταιρία και ιδρυτικό μέλος του σωματείου. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος δεν τήρησε τη δέσμευσή του κι έτσι η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με απόφασή του, το περασμένο Σάββατο, απηύθυνε προειδοποίηση στην εργοδοσία ότι αν σε δέκα μέρες δεν πάρει πίσω την απόλυση, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ