Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ομόφωνα σε κινητοποιήσεις οι εμποροϋπάλληλοι

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο, αποφάσισαν ομόφωνα οι εμποροϋπάλληλοι στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή. Αποφασίστηκε, επίσης, η πραγματοποίηση μιας σειράς κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τα επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Π. Βαμβακάς, τόνισε στην εισήγησή του: "Οι ως τώρα χειρισμοί της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο θέμα της Σύμβασης, μας βρίσκουν αντίθετους. Μας βρίσκει αντίθετους το αίτημα για... πλαφόν στη μερική απασχόληση, την οποία απορρίπτουμε, όπως και η διεκδίκηση αυξήσεων σε τρεις δόσεις. Μας βρίσκουν αντίθετους οι επιλογές της κυβέρνησης και η στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Για αυτό προτείνουμε να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους και να συμμετάσχουμε στην 24ωρη απεργία, αλλά με τα δικά μας αιτήματα και να δώσουμε μήνυμα αντίστασης".

Στη συνέλευση συμμετείχε ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο οποίος τόνισε: "Αντιμετωπίζουμε διπλή πρόκληση, αυτή των εργοδοτών και αυτή της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος τροφοδοτεί την αδιαλλαξία εργοδοτών και κυβέρνησης. Ετσι πρέπει να γίνει καθήκον όλων μας το δυνάμωμα των σωματείων μας, ο καθένας στο χώρο του. Μοναδική λύση τώρα είναι ο αγώνας".

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης θα μεταφερθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε και χτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ