Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ
για ανθρώπινες συντάξεις

Οι κυβερνώντες και οι δικομματικοί εταίροι τους, όταν δεν αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, τους εμπαίζουν απροκάλυπτα

"Οχι" στους συνταξιούχους και τα δίκαια αιτήματά τους, είπαν ουσιαστικά χτες, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, απορρίπτοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για τις συντάξεις. Η πρόταση προέβλεπε: Τον καθορισμό της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ στα 18 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και των άλλων ταμείων στο 80% των αποδοχών των εν ενεργεία ασφαλισμένων, αυτών των οργανισμών.

Αποφεύγοντας τα δύο κόμματα να πάρουν θέση επί της ουσίας, αντιπρότειναν τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, που "θα" εξετάσει το θέμα, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και επίκληση της αντεργατικής "Λευκής Βίβλου", προκειμένου να μην ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τις υπεκφυγές της κυβέρνησης και της αξιωματικής... αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος,σημείωσε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να αποδεχθεί τη διακομματική επιτροπή, εφ' όσον καταργηθούν ταυτόχρονα οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, που διατηρεί σε ισχύ το ΠΑΣΟΚ. "Διαφορετικά γίνεται ένας ελιγμός για να ξεφύγουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ