Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΕΔΥ
Να σταματήσει η δίωξη κατά του Γιάννη Γρυδάκη

Την άμεση διακοπή κάθε δίωξης κατά του συνδικαλιστή Γιάννη Γρυδάκη ζήτησε με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ενώ επισημαίνει ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην έχει συνέχεια αυτή η υπόθεση.

Οπως έχει γράφει και παλαιότερα ο "Ρ", ο συνδικαλιστής Γιάννης Γρυδάκης, εφοριακός υπάλληλος στη ΔΟΥ Μυτιλήνης διώκεται πειθαρχικά, επειδή με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας κατάγγειλε περίπτωση φοροδιαφυγής ξενοδοχειακής μονάδας στην πόλη της Μυτιλήνης. Στην υπόθεση αυτή φέρεται να ενέχεται και ο υπουργός Αιγαίου.

Τις προσεχείς δε μέρες πρόκειται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόταση τη δυνητική αργία του.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να ενεργοποιούνται αντιδημοκρατικά άρθρα του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για τη δίωξη του συναδέλφου, ο οποίος με τη δημοσιοποίηση της επιστολής του, απλώςάσκησε ένα αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμά του, να κοινοποιεί τις απόψεις του. Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτη η ενεργοποίηση άρθρων που στη συνείδηση των δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταργηθεί, αλλά και σχετική επιτροπή του υπουργείου Προεδρίας εργάζεται για την αντικατάστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ