Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ

Την άλλη βδομάδα θα συναντηθεί πιθανότατα η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΟΤ, ενώ σήμερα ξεκινά και επίσημα η έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας μας στο εξωτερικό, με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών.

Τα κύρια θέματα που αναμένεται να θέσουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ στην υπουργό, κατά πληροφορίες, είναι πρώτο, η θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας και στελέχωσης των 20 περίπου γραφείων του Οργανισμού στο εξωτερικό (ο προηγούμενος έπαψε να ισχύει από το 1989), δεύτερο, η δημιουργία κανονισμού λειτουργίας και στις μονάδες εκμετάλλευσης και τρίτο, το ξεκαθάρισμα της περιουσίας του ΕΟΤ.

Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ, ωστόσο, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί η διαφημιστική εκστρατεία ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρίες, ενώ θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, καθώς υπάρχει ειδική Διεύθυνση Διαφήμισης στον Οργανισμό. Δίνεται έτσι πρόσφορο έδαφος σε ιδιώτες να καρπωθούν τα κονδύλια του τουρισμού, ενώ η αρμόδια διεύθυνση ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Επ' αυτού, εξάλλου, πληθαίνουν οι φήμες, που θέλουν ορισμένες από τις αναδόχους εταιρίες να "ζητάνε ρέστα" από τον ΕΟΤ, εκμεταλλευόμενες τη σημαντική καθυστέρηση έναρξης των διαφημιστικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά συμφωνήθηκε οι εταιρίες να πάρουν το 5% από το διαφημιστικό κονδύλι των 5 δισ. δρχ. (δηλαδή 250 εκατ. δρχ.), ορισμένες εκβιάζουν τώρα τις διαπραγματεύσεις με στόχο να μεγαλώσουν το μερίδιό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ