Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΘΡΙΑΣΙΟΥ

Διαχρονική εγκληματική αδιαφορία

Ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης,συνεχίζοντας την επί είκοσι χρόνια τακτική των προκατόχων του, απαντώντας χτες στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη για το νοσοκομείο Ελευσίνας και Θριασίου, αν και παραδέχθηκε αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ότι "Σίγουρα υπάρχει μία φοβερά αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου", προσπάθησε να φανεί καθησυχαστικός και αισιόδοξος υποστηρίζοντας γενικά - χωρίς πάντως να δεσμευθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα - ότι "Σε συντομότατο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το νοσοκομείο". Να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, είπε ότι "πρόκειται να κατατεθεί στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για έγκριση", χωρίς να πει το πότε, ενώ το ποσό που έχει καθοριστεί, είπε ότι είναι κατ' αρχήν στο ύψος των 12 δισ. που μπορεί να μειωθεί μέχρι του ποσού των 8,1 δισ., όταν όπως τόνισε ο Δ. Κουμπούρης "Για να λειτουργήσει το νοσοκομείο χρειάζονται περίπου 15 δισ., και τα χρήματα αυτά δε φαίνεται από πού θα δοθούν".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αφού χαρακτήρισε εγκληματική την αδιαφορία των κυβερνήσεων για τη μη ολοκλήρωση του έργου που προ εικοσαετίας ξεκίνησε με προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου και του συνδικαλιστικού κινήματος, και τα πρώτα χρήματα μπήκαν από τους εργαζόμενους της Ελευσίνας, τόνισε: "Είμαστε σε μια βιομηχανική περιοχή. Είναι άνθρωποι που πεθαίνουν επί χρόνια στον δρόμο μ' αυτή την υπόθεση". Και πρόσθεσε: "Εχουν περάσει υπουργοί και έχουν κάνει εγκαίνια. Εχει περάσει ο κύριος Μητσοτάκης όταν ήταν πρωθυπουργός από το Θριάσιο Πεδίο και έχει κάνει εγκαίνια. Εχει δοθεί πάμπολλες φορές η υπόσχεση ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει. Ο δε προκάτοχός σας, ο κύριος Φαρμάκης, τον περασμένο Απρίλη έδωσε την υπόσχεση ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του 1995".

Καταλήγοντας ο Δ. Κουμπούρης είπε: "Θα λειτουργήσει το νοσοκομείο ολοκληρωμένα ή θα μας παρουσιάσετε κάποιο κέντρο υγείας υποτυπώδους λειτουργίας και θα μας πείτε ότι λειτουργεί εκεί το νοσοκομείο Ελευσίνας; Γιατί με όλα αυτά που ακούμε, ανησυχούμε".

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ