Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ακατάλληλοι και επικίνδυνοι

Το κοινό που παρακολούθησε τις περσινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου ήταν το "κατάλληλο" κοινό και δεν προκάλεσε φθορές. Το ακούσαμε κι αυτό, τώρα που ανακοινώθηκε η νέα παραχώρηση του θεάτρου. Αυτού του "ευπαθούς μνημείου", όπως είπαν εκείνοι που εγκληματικά συνηγορούν.

Και ξέρετε, ποιο είναι το κατάλληλο κοινό; Εκείνο που προσελκύεται από εκδηλώσεις "υψηλής διασκέδασης", όπως είπε η αρχαιολόγος κ. Δεϊλάκη. Αυτή είναι η πολιτιστική προσφορά του Μεγάρου Μουσικής.

Στους επίσημους προσκεκλημένους, σε "σοφές προσωπικότητες", που καταλαβαίνουν από μουσική δωματίου, διασκεδάζουν αποκλειστικά με Μπετόβεν και Βάγκνερ, απαξιούν να ασχοληθούν με τους κοινούς και καθημερινούς... ρυθμούς. Τους εντελώς "ακατάλληλους" δηλαδή, και που άμα τύχει - μόδα και, κυρίως, κέρδη είναι αυτά - βαφτίζονται και "φιλότεχνοι" χορηγοί. Γι' αυτούς είναι τα δισεκατομμύρια, που εγκληματούν καθημερινά, χωρίς να διώκονται εισαγγελικά, χωρίς να εισβάλουν κομάντος στις βίλες και τις επαύλεις τους... Σε αυτούς, τους ακατάλληλους και επικίνδυνους. Σε αυτούς χαρίζεται το μνημείο, μήπως και δελεαστούν να χρηματοδοτήσουν τις ανασκαφές. Διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να διαφυλάξει, να συντηρήσει, να αναλάβει τα μνημεία. Αντ' αυτού τα χαρίζει στους ιδιώτες, γιατί έτσι βολεύεται, έτσι απαλλάσσεται από το "βάρος" τους. Ετσι, ξεπουλιέται στον εκδοτικό Οργανισμό Λαμπράκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ