Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναδρομή

Οι μουσικές βραδιές με τον Γιώργο Παπαστεφάνου, ξαναζωντανεύουν σε άσπρο και μαύρο φόντο, από την εκπομπή "Αναδρομή σε άσπρο - μαύρο". "Σκηνές" από την εποχή που η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη. Παρελαύνουν οι Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Μαρκόπουλος, Απόστολος Καλδάρας, Μαίρη Λίντα, Καίτη Γκρέυ, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρινέλλα, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Κώστας Χατζής, Βίκυ Μοσχολιού, Ρεμπέτικη Κομπανία κ.ά. Για τη δημιουργία της εκπομπής συνεργάστηκαν η Δάφνη Τζαφέρη και η Κατερίνα Κατωτάκη. (Κυριακή ΕΤ-1, 18.20)

Η Γαλάνη στο "Γαζί"

Την Δήμητρα Γαλάνη και τον φωτογράφο Νίκο Οικονόμου, φιλοξενούν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Ελενα Κουντουρά στην εκπομπή τους "Ψιλό γαζί". Η Δήμητρα Γαλάνη με την αισθαντική φωνή της, ερμηνεύει τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο "Ανάσα η τέχνη της καρδιάς" σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Θα ερμηνεύσει, όμως και παλιές αγαπημένες της επιτυχίες, δίνοντας μια διαφορετική ανάσα στην εκπομπή. Ο φωτογράφος Νίκος Οικονομόπουλος, θα μιλήσει για το βιβλίο του "Βαλκάνια". Μια ξενάγηση στο χώρο των Βαλκανίων μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Παράλληλα αναφέρεται και στη νέα του δουλιά, στην οποία οι φωτογραφίες του, θα συναντήσουν τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου από το δίσκο "Ανάσα η τέχνη της καρδιάς". (Παρασκευή ΕΤ-1, 22.05)

Τριάντα χρόνια τηλεόραση

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων της ελληνικής τηλεόρασης, ο "Νυχτερινός επισκέπτης" επισκέπτεται ένα από τα ιστορικά στελέχη του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, τον Γιώργο Κάρτερ. Από τις 23 Φλεβάρη του 1966, που αρχίζει επίσημα η λειτουργία της τηλεόρασης στη χώρα μας, ο Γιώργος Κάρτερ είναι από τα βασικότερα στελέχη της. Είχε προηγηθεί η μακρά του θητεία στο ραδιόφωνο του ΕΙΡ από το 1949, όπου σκηνοθέτησε δεκάδες θεατρικές εκπομπές και επιμελήθηκε πολλές εκπομπές με πολιτιστικά κυρίως θέματα. Συμμετείχε στην παραγωγή προγράμματος του πρώτου ελληνικού πειραματικού σταθμού τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη. Στο σταθμό αυτό ο Γιώργος Κάρτερ είναι και ο πρώτος εκφωνητής ειδήσεων. Η επόμενη φορά που εκφωνεί ειδήσεις στην τηλεόραση, είναι αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, όταν ο τότε διευθυντής του ΕΙΡΤ Δημήτρης Χορν, θέλησε ν' αλλάξει τους εκφωνητές ειδήσεων που υπήρχαν επί χούντας. Την εκπομπή παρουσιάζει ο Αρης Σκιαδόπουλος. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι της Ρούλας Κρικώνη και της Αφροδίτης Υψηλάντη. (Δευτέρα ΕΤ-1, 00.20)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ