Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς εκλογές οι μεταλλεργάτες

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή. Οι στόχοι της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Κάλεσμα προς τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας,την Κυριακή 3 Μάρτη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το σωματείο. Θέματα της συνέλευσης είναι ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης, καθώς και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του συνδικάτου και που έχουν καθοριστεί για τις 15 ως τις 19 Μάρτη.

"Κορυφαία στιγμή" χαρακτηρίζει στη διακήρυξή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία τις εκλογές στο συνδικάτο, τονίζοντας πως στην πρόκληση των βιομηχάνων που "ανοιχτά δηλώνουν ότι θέλουν να μειώσουν το εργατικό κόστος και καθημερινά χτυπούν βασικά εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, χρειάζεται να απαντήσουμε με τη συσπείρωση και την ενότητά μας γύρω από το συνδικάτο, με την αγωνιστική διεκδίκηση και το συντονισμό δράσης".

Η ΔΑΣ απορρίπτοντας τις θεωρίες της ταξικής συνεργασίας, έχει στραμμένο το βασικό της μέτωπο στους βιομηχάνους και στην εργοδοσία που κερδοσκοπεί και πλουτίζει από τον ιδρώτα των εργαζομένων και την υπερεκμετάλλευση. Αγωνίζεται για μια Ομοσπονδία Μετάλλου που να είναι στην υπηρεσία των ίδιων των μεταλλεργατών και όχι όργανο των σιδηροβιομηχάνων, για ΕΚΑ και ΓΣΕΕ που θα αποτελούν ταξικές επάλξεις της εργατικής τάξης και όχι να είναι "δούρειοι ίπποι" των αντιλαϊκών πολιτικών.

Από τους βασικούς στόχους της παράταξης είναι: Η διεκδίκηση ενιαίας σύμβασης για τον κλάδο. Να υπογραφεί φέτος η ευνοϊκότερη σύμβαση με κατώτερο μεροκάματο τις 7.500 δραχμές. Νομοθέτηση γνήσιας ΑΤΑ. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και χτύπημα της εισφοροδιαφυγής. Οχι στην ένταξη του Ταμείου Μετάλλου στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, που οδηγεί σε μείωση των συντάξεων. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μεροκάματου. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Μέτρα προστασίας της παραγωγής στον κλάδο και προώθηση κλαδικής πολιτικής σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ