Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο,τι πει η ΕΕ για τη χαλυβουργία!

Αρνείται η κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής χαλυβουργίας. Συνάντηση χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης. Επιμένει σε κλείσιμο τμημάτων και σε απολύσεις η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Στην άρνηση της κυβέρνησης να πάρει οποιαδήποτε μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής χαλυβουργίας, "προσέκρουσε" χτες η αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στη "Χαλυβουργική",κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και εκπροσώπου της εταιρίας.

"Δεν μπορούμε, γιατί είμαστε δεσμευμένοι από τη συνθήκη της ΕΚΑΧ (Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα - Χάλυβα) και από τις συνθήκες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης", ήταν η προκλητικά αρνητική απάντηση του διευθυντή του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Μπέη,στο αίτημα του σωματείου ένα ποσοστό σιδήρου που χρησιμοποιείται στα μεγάλα έργα, όπως μετρό κλπ, να προέρχεται από τις ελληνικές βιομηχανίες.Απέκλεισε δε εντελώς την εφαρμογή κλαδικής πολιτικής για τη στήριξη του κλάδου και της απασχόλησης των εργαζομένων.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε μια πενταετία το εργοστάσιο να κλείσει και η επιχείρηση να μετατραπεί σε εμπορική, ο εκπρόσωπος της "Χαλυβουργικής", εμφάνισε σαν οριστική την απόφασή του για κλείσιμο των ηλεκτρικών κλιβάνων και ενός τμήματος παραγωγής σιδήρου από την 1η Απρίλη!Επιπλέον, εκβιάζοντας, τόνισε πως αν δε δεχτούν οι εργαζόμενοι τις "συναινετικές απολύσεις" (!), τότε θα προχωρήσει σε απολύσεις με βάση το 2% που του επιτρέπει ο νόμος. Στο μεταξύ η εταιρία και για λόγους τρομοκράτησης των εργαζομένων, έχει ξεκινήσει εδώ και 15 μέρες σταδιακά πρόγραμμα αναγκαστικών δεκαπενθήμερων αδειών του προσωπικού.

Μετά τη συνάντηση ο Η. Γκοσδής,γραμματέας του σωματείου, δήλωσε σχετικά: "Εμείς δε δεχόμαστε τις λογικές της εταιρίας και τις απολύσεις του 2%. Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αφήσουν κατά μέρος τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρακα - Χάλυβα (ΕΚΑΧ) και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν υπογράψει χωρίς καν να μας ρωτήσουν και να πάρουν άμεσα μέτρα, ώστε να υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα και ειδικότερα χαλυβουργία. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων της εταιρίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαιούνται πρόσθετης ενίσχυσης (1999-08-19 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν το "λουκέτο"! (1997-05-29 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν το "λουκέτο"! (1997-05-29 00:00:00.0)
Στάση ενάντια στη συρρίκνωση (1997-01-10 00:00:00.0)
Παράδοση άνευ όρων στα μονοπώλια (1996-04-06 00:00:00.0)
Σταθερά στην τροχιά της συρρίκνωσης (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ