Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δάσκαλοι εισέπραξαν "κατανόηση"...
  • Ακαρπη η χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Πασχαλίδη
  • Θ. Γκεσούλης: Οι δάσκαλοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πασχαλίδη είχε χτες στο υπουργείο Παιδείας το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Οι εκπρόσωποι των δασκάλων έκαναν γνωστά στο νέο υφυπουργό τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν, τόσο με την αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και με την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης (επιλογή στελεχών, ωράριο, μαζικοί διορισμοί, εξομοίωση πτυχίων, μείωση αριθμού μαθητών ανά δάσκαλο, χορήγηση των αναδρομικών του 18χίλιαρου, επανεκπαίδευση εκπαιδευτικών εξωτερικού).

Ο υφυπουργός, εκφράζοντας "την κατανόησή του για το δίκιο των αιτημάτων", αρκέστηκε να ανακοινώσει την κατάθεση νομοσχεδίου για τους ελληνόπαιδες του εξωτερικού το συντομότερο και μαζί κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, τόσο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, ώστε το νέο ΠΔ να είναι έτοιμο μέσα στο Μάρτη, όσο και για τη χορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης και του επιδόματος των 18.000 στους σχολικούς συμβούλους.

Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα, ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για τίποτα, αλλά ...ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη βδομάδα με την υπόσχεση ότι θα απαντήσει θετικά σε όσα βολεύονται στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αφού πρώτα κοστολογηθούν.

Η ΔΟΕ αναμένεται, στις αρχές της επόμενης βδομάδες, να συνεδριάσει και να καθορίσει την παραπέρα στάση της. Η πλειοψηφία του ΔΣ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνίες. Ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", μιλώντας στο "Ρ", τόνισε "ο νέος υφυπουργός της "νέας" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μας είπε, με άλλα λόγια, τα ίδια πράγματα. Θα ήταν βέβαια ψευδαίσθηση να περίμενε κανείς τη λύση των χρόνιων προβλημάτων, που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, από την καλή θέληση του υπουργού και μάλιστα στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όπως αυτά καθορίζονται από το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ο Θ. Γκεσούλης τονίζει ότι "απέναντι σε αυτή την κατάσταση, αντί να επιλέξει το δρόμο του αγώνα που άρχισε με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, δίνοντας συνέχεια και προοπτική, φαίνεται πως επιμένει στις απεργιακές εκφυλιστικές τουφεκιές χωρίς συνέχεια και προοπτική. Είναι πια καιρός, η ίδια η βάση του κλάδου να πάρει την υπόθεση στα χέρια της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ