Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "ψάρι"

Οι μεσαιωνικοί καλόγεροι συνήθιζαν όταν ήταν ημέρες νηστείας να "βαφτίζουν" τις χήνες σε ψάρια και να τις καταβροχθίζουν, με ήρεμη τη συνείδησή τους και με την "πεποίθηση" ότι έτσι... τηρούσαν τους ιερούς κανόνες, που απαγόρευαν την κατανάλωση κρέατος! Αλλά και επί των ημερών μας οι "παπάδες", που μας κυβερνούν, ουδόλως διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την παγαποντιά των παλαιών μοναχών. Γι' αυτό ακριβώς και είδαμε προχτές την κυβέρνηση να βαφτίζει σε "ικανοποιητική εξέλιξη" το ισχυρό ράπισμα που δέχτηκε (πάλι) η Ελλάδα από τους "εταίρους" της, στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης. Το κρέας ψάρι, δηλαδή, από τους κυβερνώντες μας. Και φυσικά όχι για να το "φάνε" οι ίδιοι, αλλά μπας και το "χάψει" ο λαός. Μήπως, με άλλα λόγια, πιστέψουν οι πολίτες ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς, και το βασικότερο: Μήπως πιστέψουν ότι η Ευρώπη δε μας αφήνει μόνους στις δύσκολες περιστάσεις, όπως είναι και η παρούσα που μας έχει προκύψει από την επιθετικότητα των στρατοκρατών της Αγκυρας.

Οση πονηρία όμως και αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση και όσα τεχνάσματα αν εφαρμόσει, δε θα κατορθώσει να εξαπατήσει οποιοδήποτε από εμάς. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους και δείχνουν ότι η μεν ελληνική εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να πελαγοδρομεί, αγκυλωμένη στα επιζήμια δόγματά της και παγιδευμένη στα αδιέξοδά της, ενώ η "Ενωμένη Ευρώπη" ουδόλως αποτελεί στήριγμα της χώρας. Η κοινοτική αλληλεγγύη που διατυμπανίστηκε κατά κόρον από τους εδώ "Ευρωπαϊστές", υπάρχει μόνο στα χαρτιά, γι' αυτό και ουδέποτε την είδαμε, ούτε θα τη δούμε στο μέλλον. Είναι μια φενάκη, μια απάτη και δε θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο, αφού η "Ευρωπαϊκή Κοινότητα" δεν είναι ένωση των λαών της ηπείρου, αλλά των πολυεθνικών και των βιομηχάνων, και μόνον τα συμφέροντα αυτών υπηρετεί και προασπίζεται.

Οταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα κατασκεύασμα αυτής της μορφής, τι αλληλεγγύη και τι βοήθεια να περιμένουμε; Μπορεί να είναι όλο το δίκιο με τομέρος μας, αλλά αυτό ουδόλως συγκινεί τα τραστ. Αυτά μετρούν μόνο με το συμφέρον και το χρήμα, το δίκιο, τη "φιλία" και τη "συμπαράσταση" και πράττουν αναλόγως. Και επειδή στα θέματα που έχουν ανακύψει με την Τουρκία, τα συμφέροντά τους κλίνουν προς τη μεριά των γειτόνων μας, να, γιατί μας γυρίζουν τα νώτα και μας αφήνουν ακάλυπτους.

Τα πράγματα, όπως είπαμε και προηγουμένως, μιλούν από μόνα τους. Ο λαός έχει καταλάβει από καιρό πλέον τι εστί ΕΟΚ, και ενδυναμώνει συνεχώς η τάση απόρριψηςαυτής της ανίερης κολεγιάς. Ματαιοπονείτε, λοιπόν, κυβερνήτες μας, όταν προσπαθείτε με κάθε είδους ψευδολογίες και τεχνάσματα να διασκεδάσετε τη λαϊκή αντίδραση. Ακόμη και ως "ψάρι", δεν τη θέλουμε την Ευρώπη των τραστ. Εχει πολλά... αγκάθια, κύριοι!

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ