Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συνεργός στη χειραγώγηση των μαθητών η ηγεσία της ΟΛΜΕ

Καταγγέλλει τη συμμετοχή της στη φιέστα που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας με τίτλο "Πανελλήνιο Μαθητικό Συμπόσιο"

Τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Συνεργασία") στο "Πανελλήνιο Μαθητικό Συμπόσιο" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να μετατραπούν σε συνεργούς, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος. Καταγγέλλει επίσης ότι η ηγεσία της ΟΛΜΕ αποσιώπησε από τον κλάδο τη συμμετοχή της σε αυτή τη φιέστα.

"Οταν οι μαθητές αγωνίζονται, διαδηλώνουν, διεκδικούν, αντιμετωπίζουν τη συκοφαντία του υπουργείου και των ΜΜΕ, τους αποκαλούν κοπανατζήδες, υποκινούμενους, η ηγεσία της ΟΛΜΕ δεν κάνει την παραμικρή ενέργεια συμπαράστασης και συντονισμού με τους μαθητές", τονίζει η ΔΕΕ, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτη ενέργεια η επέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες του μαθητικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ΔΕΕ υπενθυμίζει το φιάσκο του "εθνικού διαλόγου" του Σουφλιά, που τονίζει ότι ορθά απορρίφθηκε από τον κλάδο και εκφράζει το ερώτημα γιατί σήμερα η ηγεσία της ΟΛΜΕ νομιμοποιεί αντίστοιχες διαδικασίες. "Είναι γνωστό - τονίζει - πως τέτοιες διαδικασίες χρησιμοποιούνται ως ιμάντας μεταφοράς προς τα κάτω των αντιεκπαιδευτικών απόψεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του υπουργείου. Αναζητούν στήριξη και συνενόχους σε μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και μειώνει παραπέρα τις εκπαιδευτικές δαπάνες".

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του συμποσίου, η ΔΕΕ επισημαίνει ότι για παράδειγμα το θέμα "Χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης" παραπέμπει κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της έκθεσης του ΟΟΣΑ για αναζήτηση νέων πόρων και τέλη στην παιδεία, δηλαδή τέρμα στην κρατική χρηματοδότηση, εμπρός για νέους φόρους και ανταποδοτικά τέλη. Με το θέμα "Ευρωπαϊκή διάσταση της παιδείας", γίνεται προσπάθεια να υιοθετήσουν οι νέοι την Ευρώπη των πολυεθνικών, του Μάαστριχτ, της λιτότητας, της ανεργίας, σημειώνει η ΔΕΕ. Με το θέμα "Σχέσεις εκπαιδευτικού - μαθητή" υποκρύπτεται η θέση του υπουργείου για αξιολόγηση - φρονηματισμό του εκπαιδευτικού.

Η ΔΕΕ καταδικάζει τη συμμετοχή των ηγεσιών ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Συνεργασίας" στο μαθητικό συμπόσιο και την προσπάθεια να εμπλέξουν τον κλάδο σε διαδικασίες που αποτελούν επέμβαση στην οργανωτική δομή των μαθητών και καλεί τη συναινετική ηγεσία της ΟΛΜΕ, αντί να πρωτοστατεί σε συμπόσια που καλλιεργούν το έδαφος για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού με το κίνημα των μαθητών, των γονιών για ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό μέτωπο παιδείας ενάντια στην Ευρω - πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ