Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθησαν 7 για φόνο και βιασμούς

Εφτά νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις ανήλικοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενέχονται στο φόνο του Ν. Τσολάκου στη Χαλκίδα και τους βιασμούς τεσσάρων γυναικών.Πρόκειται για τους Γιάννη Καραχάλιο ή Ρίζα 22 ετών, Πέτρο Καλλέα 28 ετών, Γιώργο Καραγκούνη 26 ετών και τους τέσσερις ανήλικους Σ. Π. 17 ετών, Τ. Π. 13 ετών, Κ. Π. 15 ετών και Κ. Α. 15 ετών, που συνελήφθησαν και κρατούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Καραχάλιος, μαζί με τον ανήλικο αδελφό του, θεωρούνται ως οι δράστες του τραυματισμού του αρχιφύλακα Νικόλαου Γεωργόπουλου, στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στο Ασπρόπυργο μετά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε εκεί.

Ο Γ. Καραχάλιος είχε δραπετεύσει πριν ένα χρόνο από τις φυλακές Κασαβέτειας και διώκεται από τη Δικαιοσύνη, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις για πολλά αδικήματα.

Στο παράπηγμα όπου πιάστηκαν τα μέλη της σπείρας βρέθηκαν ένα περίστροφο και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Οι Ι. Καραχάλιος και Π. Σ. οδηγήθηκαν χτες το μεσημέρι στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών Γ. Μπόμπολη, γιατί, όπως έγινε γνωστό, εκκρεμούσαν εις βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις. Ο πρώτος, αν και φέρεται να ομολόγησε στην Ασφάλεια το φόνο του παγοπώλη και τους βιασμούς γυναικών, στους δημοσιογράφους υποστήριξε: "Εγώ είμαι κλέφτης, αλλά δεν έχω σχέση με βιασμούς και φόνους. Οσα λέει ο Π. τα λέει για άλλη ομάδα Τσιγγάνων, όχι για μένα".

Αρνήθηκε τη συμμετοχή του γιου του στα ίδια κακουργήματα και ο πατέρας του ενός από τους ανήλικους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορεί ένα παιδί να είναι αρχηγός συμμορίας που κάνει τέτοια πράγματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ