Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΕΙ
Προς νέες κινητοποιήσεις

Καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν απέσπασαν χτες από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση από πλευράς υπουργείου Παιδείας για επίλυση των αιτημάτων του κλάδου, πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ειδικού Διοικητικού Τεχνικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθήνας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Πανάρετο, στα πλαίσια της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας τους.

Οπως δήλωσαν στο "Ρ", μετά τη συνάντηση, τα μέλη του ΕΔΤΠ του Πανεπιστημίου Αθήνας, στο αίτημα για ένταξη του κλάδου στο πανεπιστημιακό μισθολόγιο (μέχρι σήμερα βρίσκεται στο "κενό", αφού δεν υπάγεται ούτε στο πανεπιστημιακό ούτε στο δημοσιοϋπαλληλικό μισθολόγιο) βρήκαν αρνητικό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Για το θέμα των αυξήσεων στους μισθούς, ο Γ. Πανάρετος επανέλαβε ότι θα δοθεί στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια το επίδομα των 15.000, αναδρομικά από 1η Γενάρη, με τροπολογία που θα γίνει στα μέσα Μάρτη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ρυθμίσεων για την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κάλεσε το Ειδικό Προσωπικό των ΑΕΙ να καταθέσει τις δικές του προτάσεις, κάτι που έχει ήδη γίνει και όπως καταγγέλλουν, οι προτάσεις τους δε λήφθηκαν υπόψη.

Τα μέλη του ΕΔΤΠ του Πανεπιστημίου Αθήνας έχουν προγραμματίσει νέα 5ήμερη απεργιακή κινητοποίηση στις 11 με 15 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ