Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σιγήν ιχθύος για την υπόθεση... "διαγραφής μηδενικών"

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την υπόθεση παράνομης παρέμβασης σε μηχανογραφικό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών από ζευγάρι υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την αφαίρεση σημαντικών ποσών φόρου από οφειλές φορολογούμενων, μέσω της διαγραφής μηδενικών. Οπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης,μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι της υπαλλήλου της ΔΟΥ Κηφισιάς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 δισκέτες οι οποίες και δόθηκαν για έλεγχο σε δύο εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές σχετίζονται ή όχι με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών στις ίδιες δηλώσεις υποστήριξε ότι η πρόσβαση στη βάση δεδομένων των υπολογιστών ήταν σχεδόν μηδενική, λόγω του υψηλού βαθμού ασφαλείας που υπάρχει στο ηλεκτρονικό αρχείο του υπουργείου. Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των απωλειών του δημοσίου εξαιτίας της συγκεκριμένης περίπτωσης, αρκούμενος στην επισήμανση ότι "το διπλότυπο από το οποίο έγινε το ξεκίνημα έγραφε 400.000 δραχμές", χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν το ποσό αυτό προέκυψε μετά την αφαίρεση των μηδενικών ή ήταν το αρχικό.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ο σύζυγός της - υπάλληλος του ΚΕΠΥΟ - μετατέθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών για προληπτικούς λόγους, διότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ