Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Μηνύματα από καταναλωτικές οργανώσεις

Μέρα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους είναι για τους καταναλωτές η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή, αναφέρει σε ψήφισμά του το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αναφέρει ότι οι καταναλωτές αγωνίζονται για την προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους, για την προστασία των οικονομικών τους συμφερόντων, την εκπροσώπηση και συμμετοχή τους στα όργανα που παίρνουν αποφάσεις που τους αφορούν, την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για το δικαίωμα στο υγιεινό περιβάλλον και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή, αναφέρει ότι ο Ελληνας καταναλωτής θα πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην ασφάλεια, την ενημέρωση, την εκλογή, την εκπροσώπηση, την αποζημίωση, τη συνεχή εκπαίδευση, το υγιές περιβάλλον.

Τέλος, το Ελληνικό Γραφείο Ενώσεων Καταναλωτών με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, καλεί τους Ελληνες καταναλωτές να πλαισιώσουν τις ενώσεις καταναλωτών και να συγκροτήσουν τέτοιες όπου δεν υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ