Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανέξοδες υποσχέσεις της κυβέρνησης στους ΕΒΕ

Τα οξυμένα προβλήματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου, που έχουν οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη σημερινή τραγική κατάσταση και τον κίνδυνο να αφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης, εξέθεσαν στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ- ΜΜΕ) της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η ΣΕΑ - ΜΜΕ Αθήνας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο φορολογικό, με τα "αντικειμενικά κριτήρια", το 35% για τις προσωπικές εταιρίες, στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου των καταστημάτων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων, στην ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση και εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.

Για άλλη μια φορά, όμως, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑ, οι εκπρόσωποι των ΕΒΕ εισέπραξαν "υποσχέσεις" για κατανάλωση, σαν αυτές που πήραν από όλους τους υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκαν μέχρι τώρα. Ειδικότερα, ο υφυπουργός τούς υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση μελετά τη σταδιακή κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%, ούτε λέξη όμως για την αναθέρμανση της αγοράς, για την οποία απαιτείται κατ' αρχήν στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων.

Τέλος, καθορίστηκε εκ νέου συνάντηση της ΣΕΑ - ΜΜΕ με τον υφυπουργό μετά από δεκαπέντε μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ