Κυριακή 17 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέλουν ν' "αλλάξουν τα φώτα" στη ΔΕΗ και τους καταναλωτές!

Πολλαπλά πλήγματα στο καθεστώς λειτουργίας της ΔΕΗ και κατά συνέπεια στις τσέπες των καταναλωτών, θα προκαλέσουν οι αποφάσεις που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβρη του 1997, στα πλαίσια υλοποίησης σχετικών οδηγιών από τις Βρυξέλλες, για την "προσαρμογή του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας" στα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Συνθήκη του Μάαστριχτ για την "εσωτερική αγορά ενέργειας". Αυτό προκύπτει από σχετική μελέτη "ομάδας εργασίας της ΔΕΗ" με τον τίτλο "Απαιτούμενες ενέργειες για την προσαρμογή του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει της υιοθέτησης από την ΕΕ της οδηγίας για την εσωτερική αγορά ενέργειας", που αποκαλύπτει στο σημερινό του τρισέλιδο αφιέρωμα για τη ΔΕΗ ο "Ρ".

Στο ίδιο αφιέρωμα για τη ΔΕΗ, θα βρείτε:

  • Στοιχεία για το ληστρικό σύστημα τιμολόγησης των καταναλωτών οικιακού ρεύματος που εφαρμόζει από πέρσι τον Ιούλη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε τις τελευταίες μέρες, τόσο στους καταναλωτές, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν και συνεχίζουν να πληρώνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, όσο και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.
  • Στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι με τις προμήθειες της ΔΕΗ, που γίνεται από τους διάφορους επιχειρηματίες στους οποίους ανατίθεται η εκτέλεση διαφόρων κατασκευαστικών έργων της επιχείρησης, αλλά και εκείνους που προμηθεύουν τη ΔΕΗ με διάφορα υλικά.

Να σημειώσουμε πάντως πως τα συμπεράσματα της παραπάνω μελέτης αποτελούν τεκμήρια της αντεθνικής ενεργειακής πολιτικής των δημόσιων επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα κράτη - μέλη της ΕΕ,καθώς το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, προκειμένου να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των πολυεθνικών, αξιώνει από τις κυβερνήσεις των χωρών της Κοινότητα να προχωρήσουν στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν ορισμένους από τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η ΔΕΗ (θεωρείται αβέβαιο το ιδιοκτησιακό της καθεστώς ή η τύχη ορισμένων κερδοφόρων δραστηριοτήτων της) και φυσικά οι εργαζόμενοι καταναλωτές. Είναι δε πολύ πιθανό, το ληστρικό σύστημα τιμολόγησης στους οικιακούς καταναλωτές που εφαρμόστηκε πέρσι τον Ιούλη και το οποίο δεν προτίθεται να αλλάξει η κυβέρνηση - πέρα από ορισμένες οριακές αλλαγές που υπόσχεται η υπουργός Ανάπτυξης - να αποτελεί την αρχή εφαρμογής των μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, στα πλαίσια των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασικές αρχές των τιμολογίων της ντροπής (2013-01-09 00:00:00.0)
Αύξηση τιμολογίων μέσω «ανομβρίας» (2007-02-15 00:00:00.0)
Φθηνότερο ρεύμα για τους βιομηχάνους (2004-06-08 00:00:00.0)
Διήμερη απεργία στη ΔΕΗ (1996-03-20 00:00:00.0)
Το χαράτσι παραμένει και ...επαυξάνεται (1996-03-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ (1996-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ