Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Αντισταθείτε, απειθαρχήστε

Στην εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της Ευρώπης, στοχεύει η αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τη Διακυβερνητική. "Αν πετύχει η Διακυβερνητική, αν προχωρήσει η αναθεώρηση, πάμε σε χειρότερη κατάσταση, σε αντιδραστικότερη Ευρωπαϊκή Ενωση", υπογράμμισε. Ακολούθως διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ μιλά για μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη στηριγμένη σε άλλες Συνθήκες και πολιτικούς συσχετισμούς. Στηριγμένη σε δυνάμεις που θα βρίσκονται στην εξουσία στις περισσότερες χώρες, δυνάμεις πραγματικά σοσιαλιστικές και όχι μόνο στα λόγια. "Για να εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός, καλούμε σε πρώτη φάση σε αντίσταση, σε απειθαρχία και στην πορεία και για τη χώρα μας και για άλλες χώρες σε αποδέσμευση, σε ανατροπή αυτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο χτίσιμο μιας καινούριας Ενωμένης Ευρώπης της προόδου και του σοσιαλισμού", τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, προσθέτοντας: "Αυτή είναι η διαφορετική μας αντίληψη και πάνω σε αυτή οικοδομούμε όλη την πολιτική μας και για το Μάαστριχτ και για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Διακυβερνητική".

Σχολιάζοντας τις θέσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αλλά και της Πολιτικής Ανοιξης και του "Συνασπισμού", παρατήρησε ότι τα δύο πρώτα συμφωνούν με την Εκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διακυβερνητική, ενώ τα δύο άλλα κόμματα λένε "ναι" στα περισσότερα σημεία.Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε κερασάκι στο ξεπούλημα της εθνικής μας ανεξαρτησίας τη λεγόμενη ρήτρα που θα μπει προκειμένου να μας συμπαρασταθούν οι ισχυροί της ΕΕ στην αντιπαράθεσή μας με την Τουρκία. "Η ρήτρα μέχρι σήμερα εμπόδιζε τη Γερμανία να μας υπερασπιστεί; ", αναρωτήθηκε.

Σχολιάζοντας την Κοινή Εξωτερική πολιτική, ο Αντ. Σκυλλάκος σημείωσε ότι προωθείται για το μοίρασμα της λείας, ενώ η λεγόμενη Κοινή Εσωτερική Ασφάλεια σημαίνει τη δημιουργία υπεραστυνομίας. "Λες και δε φτάνει ο εσωτερικός μηχανισμός καταστολής, τα τέσσερα κόμματα θέλουν να υπάρχει και η Γιουροπόλ, να υπάρχει η συμφωνία του Σένγκεν που σημαίνει όχι μόνο φακέλωμα στα ελληνικά, αλλά και στα γερμανικά κομπιούτερ των Ελλήνων αγροτών, συνδικαλιστών, ή όποιων έχουν κάποια δράση", σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Αναφερόμενος εξάλλου στο λεγόμενο δημοκρατικό έλλειμμα, παρατήρησε ότι δεν πρόκειται περί απλού ελλείμματος, αλλά για δικτατορία των πολυεθνικών.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε γιατί όσοι μιλάνε για διαφάνεια δε δέχονται δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ. Τι φοβούνται; Την άρνηση του λαού ή μια μεγάλη μειοψηφία κατά του Μάαστριχτ;

Στον Αντώνη Σκυλλάκο επιχείρησε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Ρωμαίος που προχτες είχε ήδη διαπιστώσει και ομολογήσει δημόσια ότι "εκτός του ΚΚΕ όλα τα άλλα κόμματα συμφωνούμε". Ο Γ. Ρωμαίος υποστήριξε ότι η χώρα μας πάει στη Διακυβερνητική με προγράμματα, θέσεις και οράματα!!

Ο Δ. Κουμπούρης

Το ΚΚΕ είχε από το 1992, όταν τα άλλα κόμματα ψήφιζαν στη Βουλή την Συμφωνία του Μάαστριχτ, προβλέψει την αρνητική εξέλιξη που θα είχε για την χώρα. Την αύξηση της ανεργίας, την φτώχεια, την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγροτιάς, την αποσάθρωση του βιομηχανικού ιστού, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης,παρεμβαίνοντας στην συζήτηση.

Σχολιάζοντας ακολούθως, την αναθεώρηση της Συνθήκης, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά πρόκειται για προοπτική που επιδιώκει την αφαίρεση κάθε δυνατότητας της χώρας μας να ενεργεί με βάση τα δικά της συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του Γερμανού τραπεζίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ