Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Προβληματική η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια με τη βοήθεια των ...ασφαλιστικών ταμείων

Από τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων προσδοκά βοήθεια η διοίκηση της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης, η οποία, εν μέσω εμποδίων και εισαγγελικών παρεμβάσεων, προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, συνδικαλιστικά στελέχη του τραπεζοϋπαλληλικού χώρου εκτιμούν ότι οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων των υπαλλήλων στις τράπεζες θα πρέπει να σταθμίσουν με πολλή περίσκεψη όλους τους παράγοντες, πριν πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση συμμετοχής τους ή μη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μ - Θ.

Τα ίδια αυτά στελέχη εκτιμούν ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μ - Θ, συμπίπτει χρονικά με ορισμένα αρνητικά ως προς την Τράπεζα γεγονότα, τα οποία θέτουν εν αμφιβολία τους στόχους της σημερινής διοίκησης. Κατ' αρχάς υπάρχει η εισαγγελική παρέμβαση στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης Μπούμη, παρέμβαση η οποία εξ αντικείμενου δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη συνέχιση της μελλοντικής πολιτικής της Τράπεζας, αλλά και της διοικητικής της λειτουργίας. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής έγινε μετά από καταγγελίες κατά της σημερινής διοίκησης για καθεστώς ευνοιοκρατίας και επιλεκτικές - προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα ιδιωτικά, οικονομικά συμφέροντα (όμιλος Κόκκαλη). Πέραν των γεγονότων τούτων, συνδικαλιστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η αναπτυξιακή πορεία της Τράπεζας για τα επόμενα χρόνια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το άλλο σημαντικό που συνδέεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μ - Θ είναι ότι αυτή χρονικά συμπίπτει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, όπου η κυβέρνηση έχει ρίξει σήμερα όλο της το βάρος. Με δεδομένες τις δυσκολίες αυτές επιχειρείται η προσέλκυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων. Οι διοικήσεις όμως των ταμείων αυτών θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πριν πάρουν τις όποιες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ