Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συγκέντρωση στις 31 του Μάρτη στη Λάρισα
  • Αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων τους
  • Οι ΕΒΕ Καλαμπάκας διαμαρτύρονται για το χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών του ΤΕΒΕ

Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρούν την Κυριακή, 31 Μάρτη, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Θεσσαλίας. Στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη νομαρχία. Επίσης, οι ΕΒΕ Καλαμπάκας, με επιστολή τους που απευθύνεται σε όλους τους αρμοδίους, διαμαρτύρονται για το χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΤΕΒΕ προς τους ασφαλισμένους του.

Ειδικότερα, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, με τη συγκέντρωση της 31ης Μάρτη, αγωνίζονται κατά της πολιτικής που εφαρμόζει και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνέχιση εφαρμογής των "αντικειμενικών" κριτηρίων φορολόγησης και η είσπραξη του 35% των εταιριών, η ασύδοτη εξάπλωση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, που αφελληνίζουν την εγχώρια επιχείρηση, η λήξη των επαγγελματικών μισθώσεων με τις πενιχρές αποζημιώσεις και η έλλειψη χρηματοπιστωτικών πόρων, έχουν φέρει σε απόγνωση τους ΕΒΕ και τους εμπόρους, οι οποίοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο αυτό του αγώνα.

Οι ΕΒΕ Καλαμπάκας

Εκφράζοντας τα αισθήματα των μελών της, η Ενωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, με ανοιχτή επιστολή της - που απευθύνεται στη Βουλή, στα πολιτικά κόμματα και στον νομάρχη Τρικάλων - διαμαρτύρεται για το χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών του ΤΕΒΕ προς τους ασφαλισμένους του. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη οι παροχές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με ατέλειωτες ουρές στους ελάχιστους οικογενειακούς γιατρούς με τους οποίους είναι συνδεδεμένο το ΤΕΒΕ. Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται και η νοσοκομειακή περίθαλψη παρά τις υψηλές προσφορές των ασφαλισμένων. Οι ΕΒΕ Καλαμπάκας ζητούν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενίσχυση του κλάδου υγείας, βελτίωση των συντάξεων. Ζητούν, επίσης, να ιδρυθεί γραφείο του ΤΕΒΕ στην Καλαμπάκα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής, που ταλαιπωρούνται σε μια διαδρομή 20 - 70 χιλιομέτρων για να κατέβουν στα Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ