Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Τεράστια ποσά από τους καταναλωτές στους εργολάβους

Πακτωλό χρημάτων διοχετεύει η ΔΕΗ προς τους εργολάβους που κατασκευάζουν τα Δίκτυα Διανομής. Στις νέες συμβάσεις οι τιμές τις οποίες εξασφαλίζουν για τις εργασίες που εκτελούν είναι αυξημένες μέχρι και 80% σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας μας, οι αυξήσεις αυτές για ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που εκτελούν οι εργολάβοι είναι οι ακόλουθες:

  • Για την τοποθέτηση στύλων η αύξηση φτάνει το 40%.
  • Για τις τοποθετήσεις εναέριων γυμνών αγωγών και τις τοποθετήσεις μετασχηματιστών η αύξηση είναι 80%. Επίσης υπάρχει αύξηση κατά 40% για εργασίες - εκσκαφές και για την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων.

Να σημειωθεί ότι οι νέες τιμές αφορούν όχι τα υλικά, τα οποία χορηγεί η ΔΕΗ, αλλά την εργασία. Και το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ είναι με ποια λογική αυξάνονται υπέρογκα οι τιμές με τις οποίες πληρώνονται οι εργολάβοι, όταν είναι γνωστό ότι ελάχιστα στα δύο τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα μεροκάματα. Μήπως οι εργολάβοι της ΔΕΗ εφαρμόζουν δική τους γενναιόδωρη εισοδηματική πολιτική και παραχωρούν στους υπαλλήλους τους αυξήσεις 40% ή και 80% ή μήπως δίνουν "γενναία" μεροκάματα στους λαθρομετανάστες που συνήθως χρησιμοποιούν;

Και με τον τρόπο αυτό, όμως, γίνεται φανερό πού διοχετεύονται τα τεράστια ποσά που συγκεντρώνει η ΔΕΗ, απομυζώντας τους καταναλωτές, όπως το απέδειξε με τον τρόπο που έκανε τις πρόσφατες αυξήσεις στο ρεύμα.

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ