Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Προτεραιότητες και "όραμα"

Τις θέσεις της κυβέρνησης για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη (ΔΔ), που ξεκινάει τις εργασίες της αύριο στο Τορίνο, και οι οποίες σε βασικές γραμμές εναρμονίζονται με τις θέσεις των "ισχυρών εταίρων", παρουσίασε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Ρωμαίος.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της για τη ΔΔ, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην πρόσφατη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή.

Η κυβέρνηση, όπως είπε ο Γ. Ρωμαίος, αρνείται κάθε μορφή αναθεώρησης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ή στη θεσμική κατοχύρωση πρωτοβουλιών κάποιου Διευθυντηρίου. Επιχείρησε να συγκαλύψει και εξωραϊσει τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα στην ΕΕ και προσπάθησε να ξεφύγει περιγράφοντας το "όραμα" της κυβέρνησης για μια Ευρωπαϊκή Ενωση που "πρέπει να στηρίζεται σε δημοκρατικές αρχές, διαφάνεια και συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών" κ. ο. κ. Αναφερόμενος στο έμπρακτο δείγμα γραφής της δημοκρατίας στην ΕΕ, τον αποκλεισμό, δηλαδή, του Ευρωκοινοβουλίου από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, ο υπουργός περιορίστηκε να εκφράσει τη λύπη του.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της χώρας μας στη ΔΔ, ο Γ. Ρωμαίος είπε ότι στα πλαίσια της συζήτησης της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας (ΚΕΠΠΑ) η κυβέρνηση επιδιώκει την αναγνώριση των εξωτερικών συνόρων και τη θέσπιση ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ