Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχαιρεσίες σήμερα στο ΕΚ Ηρακλείου

Το συνδυασμό της ΔΑΣ υποστηρίζει η ΕΣΑΚ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

Ψηφίζουν σήμερα για την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.Η ΕΣΑΚ υποστηρίζει το συνδυασμό της ΔΑΣ.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων έγινε την περασμένη βδομάδα, μέσα σε τρεισήμισι ώρες,αφού εξασφαλίστηκαν οι πλειοψηφίες και εκλέχθηκε Εφορευτική Επιτροπή..! Ο απολογισμός... δράσης της απερχόμενης διοίκησης "χώρεσε" μέσα σε δυόμισι σελίδες που ανέγνωσε ο πρόεδρος, πλέκοντας το εγκώμιο σε μια "δράση" που - όπως τονίζει ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Κώστας Μαματζάκης - καμιά σχέση δεν έχει με το πρόβλημα επιβίωσης των αγανακτισμένων συνταξιούχων. Με τα προβλήματα των απολυμένων των βάσεων, των άνεργων οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με το φαινόμενο της μαύρης εργασίας που οργιάζει, με την κατάσταση στο λιμάνι και τους προπηλακισμούς που δέχονται όσοι εργαζόμενοι εκεί σηκώνουν κεφάλι κλπ. "Η απερχόμενη διοίκηση - σημειώνει ο Κ. Μαματζάκης - όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό όσων παραπάνω αναφέραμε, όχι μόνο δεν αντιστάθηκε στη συντηρητική λαίλαπα της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά με τρόπο κυνικό συνηγόρησε σ' αυτή για ένα και μοναδικό σκοπό: Το ψηφοθηρικό όφελος, προκειμένου κάποιοι να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στο Κοινοβούλιο και τώρα, βέβαια, ενόψει του συνεδρίου εξοφλούνται κάποια γραμμάτια...".

Συνήγορος αυτής της πολιτικής, εμφανίστηκε στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ Πρωτόπαπας.

"Τέτοιες ηγεσίες πρέπει να περιθωριοποιηθούν, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να ξαναβρεί τον ταξικό του προσανατολισμό", τονίζει το στέλεχος της ΕΣΑΚ, σημειώνοντας επίσης το γεγονός ότι η συνέχιση της σημερινής κατάστασης σπρώχνει εργαζόμενους μακριά από τα συνδικάτα και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί κλάδοι, όπως μεταλλεργάτες, αρτεργάτες, εργαζόμενοι στο ξύλο, στο δέρμα κλπ. έχουν "εξαφανιστεί" από το ΕΚΗ. Οτι ολόκληρη ΒΙΠΕ δεν έχει καν σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ