Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωμή τρομοκρατία στο ΜΙΝΙΟΝ

Με απειλές, συκοφαντίες και απεργοσπάστες, προσπάθησε χτες το ΜΙΝΙΟΝ να σπάσει τη συμμετοχή στην απεργία που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι συνδικαλιστές του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου ενημέρωσαν σχετικά την Επιθεώρηση Εργασίας και την κάλεσαν να διεξάγει έλεγχο. Παρά την απαίτηση του Επιθεωρητή Εργασίας να του παραδώσουν την κατάσταση των εργαζομένων, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να το πράξουν, γεγονός που αποτελεί ποινικό αδίκημα. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο επιθεωρητής αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και τις επόμενες μέρες θα προβεί σε μηνύσεις κατά της επιχείρησης.

Οσο διαρκούσε ο έλεγχος, η υπεύθυνη εμπορίου του καταστήματος Α. Μίσιου εξαπέλυε απειλές για απολύσεις. Τη συμπαράστασή τους εκδήλωσαν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Π. Σοφός και ο Δ. Κυπραίος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Π. Βαμβακάς,σχολίασε: "Στην επιχείρηση του "Μινιόν" εκδηλώθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Εχουμε στα χέρια μας τις λίστες με τα ονόματα αυτών που σκοπεύει η εργοδοσία να απολύσει και είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται ότι είναι πλαστές, όπως είναι αδιανόητο να εκτοξεύουν απειλές και να τρομοκρατούν εργαζόμενους. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικασμένες και το θέμα θα έχει συνέχεια".

Τη Δευτέρα η διοίκηση του Συλλόγου θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ