Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
ΟΧΙ άλλον εμπαιγμό!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Εργασίας. Απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα

"Αγώνας, αγώνας ταξικός, θα 'ναι η απάντηση από δω και μπρος",βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που συγκεντρώθηκαν χτες στη 1 μμ έξω από το υπουργείο Εργασίας, καθώς εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την ανάπτυξη της Ζώνης και την αύξηση της απασχόλησης. Από το υπουργείο, όμως, απουσίαζαν και ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κουμουνδούρου και από εκεί, με πορεία, κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο. Αντιπροσωπεία των σωματείων τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Στάικο,στον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να δεχτούν την υποκρισία του Ε. Γιαννόπουλου, ο οποίος πριν ένα μήνα είχε δεσμευτεί ότι θα σφραγίσει τα βιβλιάρια όσων δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα και τώρα βάζει προϋποθέσεις. Η απάντηση του γγ ήταν ότι βλέπει με "συμπάθεια" τα αιτήματα των εργαζομένων...

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδης τόνισε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους: "Απαιτήσαμε συνάντηση με τον υπουργό τη Δευτέρα, από τον οποίο και θα ζητήσουμε να δοθεί το έκτακτο επίδομα των 150.000 δραχμών στους άνεργους για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα. Επίσης, να σφραγιστούν τα βιβλιάρια, καθώς και να ισχύσει και για τη Ζώνη το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Αν δε δεχτεί, θα είμαστε πάλι εδώ, με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει".

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,ο Δ. Κυπραίος,μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας,ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Β. Ξένος,γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και ο Γερ. Αραβανής,βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μ. Ξυδιάς πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΝΑΥΣΙ μας δήλωσε: "Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι της αποβιομηχάνισης της χώρας και της διάλυσης της Ζώνης. Θα παλέψουμε όσο μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής μας είπε: "Δυστυχώς, ο απαράδεκτος εμπαιγμός των εργαζομένων της Ζώνης από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οικογένειες κινδυνεύουν να μην κάνουν Πάσχα, παιδιά αρρωσταίνουν και δεν έχουν ασφάλιση και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ