Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναγκαία η αλλαγή πλεύσης στο ΕΚΠ

Σε έναν αρκετά δύσκολο καιρό, όπου η ανεργία στον Πειραιά έχει φτάσει στο 18%,το Εργατικό Κέντρο της πόλης πραγματοποιεί το ετήσιο απολογιστικό του συνέδριο, το οποίο ξεκινάει σήμερα στις 5 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Η ΔΕΣΚ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την ταχτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ βασικό ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων. "Κορυφαία στιγμή αυτής της πορείας, αναφέρεται, ήταν η αποδοχή της συμφωνίας για την ΕΓΣΣΕ με μέση ετήσια μεικτή αύξηση 5,71% στο κατώτερο μεροκάματο!".

Η παράταξη σημειώνει ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία του ΕΚΠ. "Συνολικά εκτιμούμε - τονίζεται - ότι η δράση του ΕΚΠ με ευθύνη των τριών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) δεν ανταποκρίθηκε θετικά στις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες του εργατικού κινήματος της περιοχής μας. Γι' αυτό καταψηφίζουμε τον απολογισμό και τον προγραμματισμό που κινείται στην ίδια κατεύθυνση".

Βασικό ζήτημα και στόχος της ΔΕΣΚ, τονίζεται, ήταν και παραμένει η αλλαγή πορείας σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση, απορρίπτοντας την πορεία της συναίνεσης και του συμβιβασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ