Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλίο - "σπίτι" της μουσικής

Με ένα μουσικοεικαστικό βίντεο- με εικόνες του Εμμανουέλε Λουζάτι και φωτογραφίες του Ντανιέλ Αμπάντο (γιού του διάσημου μαέστρου Κλαούντιο Αμπάντο- το οποίο προβλήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου Φ.Νάκας,άνθρωποι της μουσικής και σπουδαστές ωδείων "μπήκαν" χθες στο "σπίτι των ήχων". Λέμε για τη χθεσινή, επίσημη παρουσίαση του μικρού σε "όγκο", μεγάλου σε δουλιά, προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής και να γοητευθούν απ'αυτόν, βιβλίου του Κλαούντιο Αμπάντο "Το σπίτι των ήχων-Μια περιήγηση στον κόσμο της Μουσικής" το οποίο κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,σε μετάφραση Κατερίνας Σαριδάκη.

Για το βιβλίο, με το οποίο τα παιδιά και οι νέοι γνωρίζουν τα όργανα, το στήσιμο και τη διέυθυνση ορχήστρας, τις διάφορες μουσικές φόρμες από την πιο αλή έως την πιο σύνθετη, μίλησαν η μεταφράστρια, ο πιανίστας Δ.Τουφεξής, ο διευθυντής των ΠΕΚ Σ.Τραχανάς, και ο δημοσιογράφος Θ.Λάλας.

"Πάντα αγαπούσα ιδιαίτερα το μικρό αυτό βιβλίο. Ηταν καρπός της συνεργασίας μου με νέους ανθρώπους και για αυτό το λόγο είναι αφιερωμένο στους νέους μουσικούς. Εκείνους που θα συνεχίσουν το έργο μας στο μέλλον",αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Κλ. Αμπάντο σε μήνυμά του για τη μετάφραση και έκδοση του όμορφου βιβλίου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ