Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενοχές, "φυντανάκι" και ανατριχίλα

Οχι, δεν υπάρχει κάτι συγκλονιστικό, συναρπαστικό, κάτι τέλος πάντων που να μας κάνει να ξεχαστούμε εντελώς για δυο ώρες. Ταινίες μέτριες κυριαρχούν στην αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Ετσι, λοιπόν, έχουμε και βλέπουμε: Από την ΕΤ - 1 στις 00.45 "Ερωτικές ενοχές" του Τζον Ριντ. Πρόκειται για μια αισθηματική, δραματική βιογραφία, νεοζηλανδικής παραγωγής. Ο Βρετανός διανοούμενος Τζον Μίλντσι Μάρι επισκέπτεται τον εκδότη του στη Γαλλία, με σκοπό να συζητήσουν όλα όσα αφορούν τη νέα έκδοση των έργων της νεαρής γυναίκας του εκδότη, την Κάθριν. Ομως, όταν θα τη συναντήσει θα συμβεί κάτι παράξενο. Ο διανοούμενος θα ταραχτεί από την εμφάνισή της. Είναι μια ταινία που ανακαλεί τη μνήμη της συγγραφέως Κάθριν Μάνσφιλντ, η οποία πέθανε σε νεαρή ηλικία. Με τους: Τζον Γκίλγουντ και Τζέιν Μπίρκιν.

Από την ΕΤ - 3 στις 02.00 "Το έντομο" του Γουίλιαμ Φρουτ.

Πρόκειται για ταινία θρίλερ του 1990, η οποία αφηγείται την εξής παράξενη ιστορία. Ενα έντομο, διαφορετικό από τα άλλα, εμφανίζεται μέσα σε ένα φυτό και δυο άνθρωποι που θα το ακουμπήσουν θα πληγωθούν θανάσιμα. Το έντομο καταφέρνει και κρύβεται, όμως κάποτε μια ομάδα επιστημόνων ενός εργαστηρίου θα καταφέρει να το παγιδέψει και να το τοποθετήσει σε μια γυάλα. Μια παρέα νεαρών που επισκέπτονται το εργαστήριο ταϊζουν χωρίς να ξέρουν τίποτε για το τρομερό έντομο και εκείνο αναπτύσσεται με τρομακτική ταχύτητα.

Από την ΕΤ - 2 στη 21.30 "Το φυντανάκι" του Ιάσονα Νόβακ.

Πρόκειται για το γνωστό ηθογραφικό μυθιστόρημα του Παντελή Χορν, σε μια κινηματογραφική μεταφορά. Η ιστορία αναφέρεται στο θέμα της εξαθλίωσης και της φτώχειας. Με την Γκέλυ Μαυροπούλου στο ρόλο της φτωχής, παραστρατημένης κοπέλας.

Και πάλι, από την ΕΤ - 2 στη 01.00 "Ανατριχίλα" του Ζιλιέν Ντιβιβιέ.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σπουδή πάνω στο παιχνίδι της "μοίρας" με στοιχεία ερωτισμού και καλές ερμηνείες. Μια ταινία, που θυμίζει την αμερικανική ταινία "Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές" που είχαμε δει με τον Τζακ Νίκολσον και την Τζέσικα Λανγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ