Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ
Εμφαση στην ενίσχυση των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών

Συνδιασκέψεις των ΑΕ Καλαμαριάς, Ε' Διαμερίσματος και Βορειοδυτικών Συνοικιών

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Συνδιασκέψεις των Αχτιδικών Οργανώσεων Καλαμαριάς, Ε Διαμερίσματος και Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Κοινή πεποίθηση των αντιπροσώπων ήταν πως τα ντοκουμέντα του Κόμματος για το 15ο Συνέδριο αποτελούν τη βάση για την παραπέρα ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το μαζικό, λαϊκό κίνημα και τα χαρακτηριστικά του. Επισημάνθηκε πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα όποια δεδομένα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, μέσα από τις οποίες θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία δημοκρατικού μετώπου με αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα στη Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Βορειοδυτικών Συνοικιών, σημειώθηκε πως θα πρέπει να ενισχυθούν τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του Κόμματος και να δυναμώσουν οι δεσμοί του με το εργατικό, μαζικό λαϊκό κίνημα. Εκτιμήθηκε πως έγινε σημαντική δουλιά σε ό,τι αφορά τη διακίνηση των ντοκουμέντων, και τη συμμετοχή των φίλων και οπαδών του Κόμματος στο διάλογο που άνοιξε το ΚΚΕ ενόψει του Συνεδρίου. Τέλος, επισημάνθηκε πως το επόμενο διάστημα μέχρι και το Συνέδριο, θα πρέπει να χαρακτηριστεί από την περισσότερο ποιοτική και ποσοτική δουλιά των μελών του Κόμματος, που θα συμβαδίζει με την καθημερινή παρουσία τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα προβλήματα της γειτονιάς, του χώρου δουλιάς, συνολικά της περιοχής και της χώρας.

Στη Συνδιάσκεψη της Καλαμαριάς, έγινε συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώθηκε παγκόσμια μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων και τέθηκε το ερώτημα αν μετά την ανατροπή θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση περί σταδίων στην πορεία προς το σοσιαλισμό. Και εδώ απασχόλησε έντονα τα κομματικά μέλη το ζήτημα της δημιουργίας μετώπου. Αρκετοί ήταν οι αντιπρόσωποι, οι οποίοι στάθηκαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από την καταλυτική δύναμη των ΜΜΕ. Ιδιαίτερα σημειώθηκε πως τα ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια λίγων ισχυρών και αναδεικνύεται η ανάγκη, τα κομματικά μέλη να αντιπαλέψουν τα ψεύδη που διοχετεύονται από τα ιδιωτικά κανάλια και τον αστικό Τύπο. Επίσης τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης από τον κομματικό Τύπο, ώστε οι κομμουνιστές να είναι ιδεολογικά εξοπλισμένοι, γεγονός που θα βοηθήσει και στην καθημερινή αγωνιστική στάση που θα πρέπει να τηρούν καθημερινά σε όλα τα ζητήματα.

Και στις δύο συνδιασκέψεις, τέθηκε ως άμεσος στόχος δουλιάς η κινητοποίηση των Κομματικών Οργανώσεων, με στόχο το μάζεμα υπογραφών για διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, από όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, εργαζόμενους και νέους. Τέλος, σημειώθηκε πως οι ΚΟΒ θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε, μέσα από εξορμήσεις και άλλες μορφές παρέμβασης στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές, να υπάρξει μαζική συμμετοχή, λαού και εργαζομένων στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ