Τετάρτη 17 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις

Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο χωροθέτησης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή, μέχρι να γίνει νέα συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη. Οι κάτοικοι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας απειλούσαν με νέο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, αλλά τελικά αποφάσισαν την αναστολή.

Η αντίδραση των κατοίκων ήρθε λόγω της ανακολουθίας της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να δώσει συγκεκριμένη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Το συντονιστικό όργανο των κοινοτήτων στη συνεδρίαση του την Παρασκευή είχε αποφασίσει επ' αόριστον αποκλεισμό της Εθνικής Αθηνών - Λαμίας για την Τρίτη (χτες). Οι κάτοικοι όμως αντέδρασαν για δεύτερη φορά στην απόφαση του συντονιστικού και ήθελαν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Δευτέρα.

Το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε και πάλι τη Δευτέρα από το πρωί μέχρι το απόγευμα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και λαϊκή συνέλευση των κατοίκων. Τελικά, από κοινού συντονιστικό και κάτοικοι, αποφάσισαν το απόγευμα της Δευτέρας την αναστολή των όποιων κινητοποιήσεων είχαν αποφασίσει μέχρι να γίνει νέα συνάντηση με το υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Οι κάτοικοι τελικά το μόνο που έκαναν τη Δευτέρα ήταν να μοιράσουν ανακοινώσεις στους οδηγούς που επέστρεφαν στην Αθήνα από τις γιορτές. Στην ανακοίνωση εξηγούσαν τους λόγους των κινητοποιήσεών τους. Επίσης υπογράμμιζαν ότι η αναστολή των κινητοποιήσεων είναι προσωρινή και θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές, εάν δεν αλλάξει την απόφασή του ο υπουργός και δεν εξαιρέσει τη Βόρεια Αττική από την επιλογή για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφή Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Μέσα στη βδομάδα επίσης θα συναντηθούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για να συζητήσουν πάλι το αίτημά τους για τη μη εγκατάσταση ΧΥΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ